Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den sjenerte superstjerna viste fjeset da vinden tok tak

Luftig konsert for Sia (40). 

LUFTIG ØYEBLIKK: Sia har gjort det til et varemerke å skjule fjeset bak tunge parykker. Men under en konsert i Colorado i forrige uke var rett og slett ikke panneluggen tung nok da vinden tok tak. Dermed endte den anonymitetselskende artisten opp med ufrivillig å vise ansiktet. Foto: Getty Images
LUFTIG ØYEBLIKK: Sia har gjort det til et varemerke å skjule fjeset bak tunge parykker. Men under en konsert i Colorado i forrige uke var rett og slett ikke panneluggen tung nok da vinden tok tak. Dermed endte den anonymitetselskende artisten opp med ufrivillig å vise ansiktet. Foto: Getty Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De seneste årene har den australske artisten Sia gjort det til et varemerke å skjule fjeset sitt under opptredener, gjerne bak en usedvanlig tung pannelugg.

Men da Sia hadde konsert i Colorado i forrige uke viste det seg at hårlokkene rett og slett ikke var tunge nok til å holde seg på plass da vinden tok tak.

Et vindkast løftet nemlig på den blonde og sorte parykken, og avdekket 40-åringens ansikt i noen sekunder.

VILLE IKKE VISE FJESET: Både under intervjuet og framførelsen av låta figurerte Sia med ryggen til publikum og kamera. Se hvordan intervjuet gikk. Video: NRK Vis mer

Ifølge Entertainment Tonight påvirket ikke det uventede hendelsen Sias konsertprestasjon i det hele tatt.

Nektet å vise fjeset hos «Skavlan»

Da Sia besøkte «Skavlan» i 2014 gjennomførte hun intervjuet med ryggen til programleder Fredrik Skavlan. Også da hun framførte hitsingelen «Chandelier» var det med ryggen til publikum.

Bare en drøy måned senere lot hun imidlertid pressen få et glimt av ansiktet da hun gikk opp den røde løperen på en filmpremiere i USA.

På Grammyutdelinga i fjor troppet hun opp med en stor, fluffy parykk på toppen.

VISTE ANSIKTET: Selv om Sia sjelden er å se uten en tung pannelugg foran ansiktet hender det at hun legger parykken hjemme. Her avbildet på en filmpremiere i New York i 2014. Foto: Stella Pictures
VISTE ANSIKTET: Selv om Sia sjelden er å se uten en tung pannelugg foran ansiktet hender det at hun legger parykken hjemme. Her avbildet på en filmpremiere i New York i 2014. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Interessant grep

Musikkforsker Birgitte Sandve sa i fjor til Dagbladet at Sia bruker en strategi og har skapt en persona som forsterker musikken.

- Det at hun gjemmer seg når hun opptrer offentlig gjør henne ikke uinteressant, tvert imot. Det gjør at man legger merke til andre kvaliteter, og det er et interessant grep, sa Sandve den gang.

Sia, hvis fulle navn er Sia Kate Isobelle Furler, har de siste årene hatt gigahits på egen hånd. Men 40-åringen er også en meget habil låtskriver for andre artister, og har blant annet skrevet musikk for kolleger som Katy Perry, Beyoncé og Rihanna.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!