Den skal tidlig veies...

1600 undommer har meldt seg på en mannekeng- og modellkonkurranse hvor et av kravene er å posere for juryen i bikini eller undertøy. Den yngste er 12 år gammel. Mot betaling blir de målt og veid av nystartede Interactive Model Agenccy i Oslo og får prøve seg på catwalken.

-Aller helst vil jeg bli reklamemodell og tjene masse penger, sier Henrikke Melhus (12).

-Hvordan er det å vise seg fram når så mange mennesker ser på?

-Det er gøy, det. Men jeg var litt redd for å gå feil.

-Hvor har du lært hvordan du skal gå?

-Vi øvde oss først. Det var en dame som sa at vi måtte være rett i ryggen og sånn. Og så er det sånne piler på gulvet som vi går etter.

-Hvordan synes du det var å vise deg fram for juryen i bikini?

-Det var ikke noe ekkelt. Men veldig kaldt.

Enorm respons

Mohamed Karim er daglig leder i Interactive Model Agency. Han ser ikke noe spekulativt i å arrangere en slik konkurranse uten aldersgrense.

-Her skal alle kunne prøve seg. Vi fikk en enorm respons da vi lanserte opplegget. 1 600 mennesker fra hele landet meldet seg på, og så plukket vi ut 400 som fikk prøve seg foran juryen. Dette er tredje gang vi har audition, og så blir det semifinale og finale 9. mai.

-Hva er det dere ser etter?

-Høyde, utseende og personlighet. De som vinner får mange fine premier; Sydentur, klær og penger.

-Mye penger?

-Vi snakker om en 4-5 000 kroner. Dessuten får alle finalistene kontrakt med oss ut året, sier Karim.

I programmet opplyses det om at alle som vil være med må betale 100 kroner i påmeldingsavgift. Jentene må ha med festantrekk og bikini/undertøy, og guttene festantrekk og shorts/undertøy.

Levende kleshengere

Cathrine Stenshagen (15) fra Lørenskog fikk kontrakt med Interactiv allerede i sommer.

-Det er kjempegøy å være mannekeng. Jeg er med her for å øve meg. Men jeg har allerede vært mannekeng på Moteuka, og så har jeg vist Versace-klær. Snart kommer jeg kanskje på forsida av Det Nye.

-Hva er det som er så gøy med dette?

-Jeg har alltid vært tynn; nå kan jeg bruke kroppen min til noe istedenfor å sitte og kjede meg, sier Cathrine, som er 1,79 meter høy og veier 47 kilo.

-Vi gir karakterer fra 1 til 10 for høyde, utseende og personlighet. Og så må de være velproporsjonerte, sier Huck Chi. Han er talenspeider med fortid fra USA og sitter i juryen. Sammen med ham sitter Kristine Kristiansen som er intruktør i mannekengeri, Åsmund Lindholm fra Radio !, stylist Jeanette Litsheim og fotograf Frode Sagen.

I fire timer sitter de og bedømmer dagens ca. 80 deltakere.

-Noen er veldig flinke. Men mange er usikre, sier Chi.

-De skal jo være levende kleshengere. Det er kroppen som er viktig, ikke så mye et pent ansikt, supplerer jurykollega Kristine Kristiansen.

Håpefulle mødre

Deltakerne får utlevert et nummer når de kommer. det må de ha med seg hele tida og vise fram for juryen mens de går over gulvet. Først kan de øve seg foran et digert speil mens en instruktør forteller dem hvordan de skal gå, holde hodet og skyte fram hoftene på en avslappet måte idet de snur seg. Ringside sitter håpefulle mødre og følger med.

-Etter semifinalen skal jeg lære finalistene ennå mer. vi skal blant annet øve inn et danseshow til finalen, sier artistic coordinator Katrine Chi.

De håpefulle haster til og fra, noen i bikini, andre i gallakjoler.

-Dette var kjempegøy, sier Henrikke da hun har fått på seg de vanlige klærne sine.

-Jeg håper jeg kan bli modell.

AVKLEDD: Henrikke (12) går over catwalken i bikini, mens juryen nøye gransker hennes vitale mål og utstråling. -Jeg vil bli modell, forklarer Henrikke.