KOMMENTARER

Den skjeve trekanten

Denne uka står i de politiske toppmøtenes tegn. Det foregår et høyt spill om hvem som har størst baller av Obama, Xi og Putin.

MEKTIG TROIKA: Denne uka møtes Obama, Xi og Putin to ganger. De møttes første gang i Beijing mandag og tirsdag, og for andre gang til G-20 møtet i Brisbane i Australia i dag og i morgen. Foto: Reuters /NTB Scanpix
MEKTIG TROIKA: Denne uka møtes Obama, Xi og Putin to ganger. De møttes første gang i Beijing mandag og tirsdag, og for andre gang til G-20 møtet i Brisbane i Australia i dag og i morgen. Foto: Reuters /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

DE SKULLE ALLE være like, da den kinesiske presidenten Xi Jinping kledde alle statslederne i kinesiske silkeskjorter på det asiatiske økonomiske toppmøtet i Beijing tirsdag. Der var Obama og Putin, og selvsagt var det komisk at de var like. Det var så komisk at de alle måtte le, siden de praktisk talt var avkledd, der de sto i sine kinesiske gevanter. Og vi som satt på galleriet, vi lo også. Men om de tre på podiet var like, var det noen som var likere enn andre.

DEN GLOBALE ORDEN rystes nå av en forskyvning av makt som er så dramatisk at det normalt bare skjer etter større kriger. Vi snakker om velkjente størrelser som Kinas vekst, atomsupermakten Russlands mer og mer desperate kamp for å finne sin plass og demonstrere sin verdighet i verden, og USAs blanding av fall og abdikasjon fra sin tradisjonelle rolle som supermakt. Denne uka møtes Obama, Xi og Putin to ganger. De møttes første gang i Beijing mandag og tirsdag, og for andre gang til G-20 møtet i Brisbane i Australia i dag og i morgen. På dagsorden mellom de tre står organisering av handelen i Asia, Russlands rolle i Ukraina og Syria.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer