DAB: Thor Viksveen, forfatter og journalist, har skrevet bok om prosessen med omleggingen til DAB. Han mener aktørene fikk styre for mye, og at Stortinget aldri hadde en selvstendig behandling av FM-slukkingen. Bildet er tatt hos Neby HiFi Consept. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DAB: Thor Viksveen, forfatter og journalist, har skrevet bok om prosessen med omleggingen til DAB. Han mener aktørene fikk styre for mye, og at Stortinget aldri hadde en selvstendig behandling av FM-slukkingen. Bildet er tatt hos Neby HiFi Consept. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Den skjulte DAB-kampen

- NRK og P4 styrte FM-slukkingen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

– Det var aktørene selv, NRK og P4, som bestemte at FM-nettet skulle slukkes når man gikk over til DAB. Men Stortinget hadde aldri noen selvstendig behandling av FM-slukkingen, sier Thor Viksveen.

Journalisten og forfatteren Viksveen har skrevet boka «DAB – Utdatert før det er oppdatert?» om det som skjedde da DAB ble innført, og FM-nettet ble slukket.

Viksveen sier at motivasjonen ikke var å skrive en motstandsbok mot DAB, men å svare på spørsmålet om hva som skjedde i kulissene.

I boka kommer han med kritikk mot prosessen med DAB-omleggingen på flere punkter:

Prosessen var i stor grad styrt av aktørene selv, det vil si NRK og P4.Politikerne stilte ikke nok krav, og gikk ikke nok inn i saken.Prosessen har vært lukket, og drevet fram av et lukket nettverk av aktører.

– Stortinget vurderte ikke

Viksveen, som blant annet har vært sjefredaktør og administrerende direktør i Norsk Telegrambyrå, har jobbet med boka i to år. Her skriver han at det i utgangspunktet var politikerne som sa at prosessen skulle styres av radioaktørene selv.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn