Den skjulte humorkongen

Vi fikk Atle Antonsen til å intervjue mannen som har fått Norges morsomste menn til å skinne det siste tiåret.

HAUGESUND (Dagbladet): Det er ikke helt ut av det blå at Ole Endresen debuterer som spillefilmregissør med den stjernespekkede og snart kinoklare komedien «Kong Curling».

Han har nemlig stått i kulissene bak humorbautaer som «Uti vår hage», «Team Antonsen» og «Etaten», serier som har befestet Atle Antonsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansen sine posisjoner blant landets morsomste menn.

Da «Kong Curling» ble presentert på Filmfestivalen i Haugesund denne helgen, hyret Dagbladet regissørens mangeårige venn og kollega Atle Antonsen som reporter, til å intervjue denne norsk TV-humors kanskje største, skjulte stjerne.

Antonsen er reporter - Jeg står her sammen med regissør Ole Endresen, som er mannen bak «Kong Curling», og også manusforfatter sammen med Atle Antonsen, innleder Atle Antonsen, i et intervju som foregår i tredjeperson.

De to har jobbet sammen i over et tiår, og har hele tiden ønsket å lage en helaftens film.

- Kan man si at dette er en darling? spør Antonsen.

- Her er det en darling ute og går, svarer Endresen, om det han håper er den første spillefilmen blant mange.

- Spillefilm er jo vår våte, store drøm, fortsetter han.

Får skryt av Eia Gjennom Atle Antonsen møtte Endresen Harald Eia og Bård Tufte Johansen, en duo han forteller at det har vært en skole i humor å arbeide med.

- Jeg føler at jeg har vært en flått oppi nakken på dem. De har alltid noe nytt, og alltid noen kule innfallsvinkler. De er i særklasse, sier Endresen.

Verken Bård eller Harald er kjent for å være enkle å instruere. Men Harald Eia forteller til Dagbladet at Endresen er flink til å tilpasse regien til nivået hos skuespillerene.

I KULISSENE: Regissør Ole Endresen (til venstre) har regissert blant annet «Uti vår hage» og «Etaten», før han nå har sin spillefilmdebut med «Kong Curling», med Atle Antonsen i hovedrollen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I KULISSENE: Regissør Ole Endresen (til venstre) har regissert blant annet «Uti vår hage» og «Etaten», før han nå har sin spillefilmdebut med «Kong Curling», med Atle Antonsen i hovedrollen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Han vet at vi liker enkel regi. Litt fortere eller litt saktere, mer eller mindre. Han tilpasser seg objektene, sier Eia, og fortsetter:

- I tillegg til å være flink så er han en likandes kar. Han er mjuk og dedikert og gir seg ikke. Han henger på produksjonen som et slips og vil ha best mulig resultat. Han er ambisiøs, med et lite ego.

Hårete mål Med «Kong Curling» har Endresen fått med seg et stjernelag som inkluderer Kåre Conradi med afro, Jon Øigarden uten hår og Linn Skåber som stripper.

Nå har de god tro på å puste «Max Manus» og «Flåklypa Grand Prix» i ryggen på kinotoppen.

- Det snakkes mye om at denne filmen skal knuse både «Knerten» og «Hodejegerne» til sammen, anmoder reporter Antonsen.

- Ja, det er et herlig, grisete, hårete mål. Vi bør få til dét, sier Endresen.

PRESENTERTE FILMEN: Ole Endresen (fra venstre), Atle Antonsen, Jon Øigarden, Steinar Sagen og Ingar Helge Gimle presenterte første klipp fra «Kong Curling» under Filmfestivalen i Haugesund. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PRESENTERTE FILMEN: Ole Endresen (fra venstre), Atle Antonsen, Jon Øigarden, Steinar Sagen og Ingar Helge Gimle presenterte første klipp fra «Kong Curling» under Filmfestivalen i Haugesund. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer