Den skjulte krigen

Svært godt skuespill i sterk historie som vil for mye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Lotte er en dansk kvinne i slutten av trettiåra som returner til Danmark etter å ha tjenestegjort i krig. I løpet av filmens tre første minutter har regissør Olesen tydeliggjort at Lotte lever i et lite konstruktivt vakuum, med for mye sprit, tomme blikk og hurtigmat. Hun er med andre ord tydelig preget av sine krigsopplevelser. Etter hvert som handlingen skrider framover lærer vi at det er langt mer enn bombefragmenter som plager Lotte, da familiebedriften hun snart tar aktiv del i - som sjåfør og torpedo - er farens bordellvirksomhet.

Knallhard

Annette K. Olesen skal ha ros for å velge en kvinne til en rolle som åtte av ti regissører ville fylt med en mann. Dette gjør filmen med en gang mer interessant og spennende, og åpner dører til uventede perspektiver. Trine Dyrholm, kanskje Skandinavias beste skuespiller for øyeblikket, gjør en svært overbevisende prestasjon som lunefulle Lotte. Hun veksler troverdig mellom å være knallhard, empatisk og likegyldig, og har et utseende som forteller oss at dette er en kvinne som har vært med på leken.

Favner bredt

Filmen er godt fotografert, og filmskaperen er flink til å veksle mellom stemningsskapende og symbolladede bilder, til ren handlingsgang. Slik sett blir aldri filmen for tung, det alvorlige temaet - prostitusjon og menneskehandel - til tross.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer