KOMMENTARER

Den som har kjøpt billetter til lederstriden mellom Giske og Støre, må kreve pengene tilbake

Giske har overvurdert sin egen styrke.

DEN GANG DA: Ap-leder Jonas Gahr Støre og Trond Giske i Vandrehallen etter fremleggelsen av statsbudsjettet 2018, da Giske ennå var nestleder og Ap's finanspolitiske talsperson. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DEN GANG DA: Ap-leder Jonas Gahr Støre og Trond Giske i Vandrehallen etter fremleggelsen av statsbudsjettet 2018, da Giske ennå var nestleder og Ap's finanspolitiske talsperson. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Arbeiderpartiet er ikke ukjent med lederstrid. Det har vært Gro Harlem Brundtland mot gutta, det har vært Jens Stoltenberg mot Thorbjørn Jagland. Giske mot Støre er ikke en av disse. Dette er ikke en kamp mellom likemenn. Det kan være greit å justere bildet allerede nå, om ikke annet for å skru ned forventningene. De som hadde kjøpt seg billetter til lederstriden mellom Giske og Støre, bør snarest kreve pengene tilbake.

Vi har lett for å tenke slik om maktkamp i Ap, men hvis det ikke er en lederstrid - hva er det da?

I løpet av helga har det vært et bikkjeslagsmål i spalter og sosiale medier om den seks sekunder lange dansevideoen fra Bar Vulkan i Oslo. Hva var det vi egentlig så? En slesk fyr som minnet oss om bruddene på Arbeiderpartiets retningslinjer for seksuell trakassering, eller helt tilforlatelig gubbedans over ung kvinne med rare håndbevegelser? Verden kommer aldri til å bli enig.

Hvis vi analyserer etterspillet maktpolitisk, er konklusjonen likevel forbilledlig klar: Tilstrekkelig mange i Trøndelag Ap så en partiveteran framstå på en måte som gjorde at de mistet lysten til å kjempe for ham med nebb og klør. Å være i kategorien «Giskes våpendrager» har en politisk kostnad. Det er grenser for hvor mye du er villig til å ofre for å stå last og brast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer