Den som ler sist...

Los Angeles-politiet tvang George Michael (35) ut av skapet da de arresterte ham for onanering på et offentlig toalett. Nå tar popstjernen hevn. I videoen «Outside» boltrer gutta i uniform seg både med å sabotere for andre, og ha hyrdestunder for seg selv.

I videoen overvåker L.A.P.D. på hysterisk vis hver lille avkrok av Los Angeles på jakt etter par som koser seg. Alt mens George Michaeläs sløye discolåt oppfordrer folk til å ha sex i det fri. «Come on, just keep on fucking» synger han forførende i videoen, som vekselsvis benytter et nyhetslignende filmspråk.

Se videoen!

Konstablene kliner

«Outside» åpner som en pornofilm. En mann blir forført av en vakker blondine på et toalett, som forøvrig minner mistenkelig om det George Michael benyttet selv. Men snart forvandler sexbomben seg til en gammel hurpe i uniform, filmspråket til dokumentar, og den uheldige mannen blir lagt i håndjern. Slik forfølger politiet par av alle legninger som tror de har funnet et sted hvor ingen kan se dem. Alle blir tatt for usømmelig oppførsel før to av konstablene selv smelter sammen i et fornøyd, heftig kyss.

Selv er George Michael dresset opp i full mundur med politiuniform, svarte lærhansker og kølle i beltet. Det skjenesvangre, offentlige toalettet i Beverly Hills er forvandlet til et heidundrende diskotek og pop-stjernen danser utfordrende sammen med halvt avkledde politikvinner, mens han svinger kølla i takt til musikken.

Tøffe tak

Ingen kan beskylde George Michael for å ha lite selvironi. Men til tross for humoren har George Michael brukt mye energi på skandalen etter at den var et faktum.

Han ble som kjent arrestert etter å ha beinflørtet med en sivilkledd politimann under veggen på en dobås og deretter begynt å onanere. Og det er ingen tvil om at det var fornedrende for pop-stjernen, selv om han hadde innrømmet å ha et forhold til en mann tidligere. Suksess-plata «Older» handler først og fremst om sorgen etter at kjæresten Aneselmo Feleppa døde.

Genistrek

George Michael har hatt et tøft år. I tillegg til oppstyret rundt arrestasjonen mistet han sin mor, og i juni avlyste pop-stjernen sin planlagte verdensturne.

Med «Outside» reiser han atter kjerringa. Rent taktisk er videoen en genistrek. Istedet for å la den pinlige hendelsen ligge som en klam om foten, tar han et sarkastisk oppgjør både med det som skjedde, og med den amerikanske dobbeltmoralismen. Og det er ingen tvil om hvem som kommer best ut av saken. Den som ler sist ler best.

INGEN TVIL: Bildene i filmen er temmelig eksplisitte...