- Den som skyter på Karin Hindsbo, den skyter på helt feil skive

Den usynlige hånda.

PLETTFRI: Karin Hindsbo har en plettfri karriere, men i Norge har man en litt guffen vane med å riste i treet til frukten faller ned – det gjelder ikke minst utenlandske sjefer, og spesielt på dennes egne kommende arbeidsplass, skriver Pontus Kyander. Foto: NTB Scanpix
PLETTFRI: Karin Hindsbo har en plettfri karriere, men i Norge har man en litt guffen vane med å riste i treet til frukten faller ned – det gjelder ikke minst utenlandske sjefer, og spesielt på dennes egne kommende arbeidsplass, skriver Pontus Kyander. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er nasjonalmuseets påtroppende direktør Karin Hindsbo en Høyrekandidat, spurte Klassekampen og Lars Elton i Dagsavisen seg umiddelbart etter at ansettelsen ble offentliggjort. Den illustrerende grafikken i Klassekampen viser Hindsbo som en edderkopp i (Høyre) nettets midte – eller som et bytte som hadde satt seg fast der. Det har sine risikoer og sine fordeler – hvordan man nå enn ser på saken – å velge kjæreste fra Bergens politiske kretser når folk fra samme krets etterpå flytter nærmere og nærmere regjeringsmakten i Oslo. Det er helt normale relasjoner. «Hvem av oss kjenner ikke noen fra Høyre», skriver Aftenpostens kulturredaktør Sarah Sørheim på Facebook, sitert i Journalisten (8.2.2017) når denne setter Klassekampens redaktør til veggs for sin uvanlige gransking av Hindsbo.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer