Den som tror på Gud, tror ikke på mennesket

En brevskriver fra Amazonas får selvsagt spalteplass ettersom visdomsord fra regnskogen skal det lyttes til.

GRØNNE FRAMTID: Mangomannen aka Zodiac Silvano bor her nede et sted i Amazonas og han vil nå utgi boka "Mangomannens siste visdomsord". Foto: Hans Arne Vedlog
GRØNNE FRAMTID: Mangomannen aka Zodiac Silvano bor her nede et sted i Amazonas og han vil nå utgi boka "Mangomannens siste visdomsord". Foto: Hans Arne VedlogVis mer
Meninger

Zodiac Silvano har de siste 50 åra bodd djupt inne i Amazonas, et sted mellom Peru og Bolivia. Dit reiste han sammen med sin halvgale stemor i 1966 etter at hun arvet 40 millioner av sin farfar som var slektsforsker under krigen.

Zodiac og jeg var venner fra vi var fem til han sa farvel. ZS, som vi kalt ham, lærte å lese og skrive norsk, engelsk, spansk, portugisisk, tysk, fransk og diverse stammespråk da han var 7 år, tok svømmeknappen i diamant som åtteåring og ble kretsmester i knivsliping, og kasting, året før han pakket ryggsekken (type rød).

Noen ganger har jeg fått brev og kort fra ham der han skriver at han bygger vannsystemer og luksushytter i trærne, mens han dyrker fram en spesiell type mango som ifølge Silvano holder hans lille landsby frisk, vital, skøyeraktig, klok og som også gir en sval kreativ rus. Zodiac lever i en helt annen tid. Han vet ikke noe om det som skjer utenfor Amazonas, og han har ikke siden avreisen snakket med andre mennesker enn de 34 han bor sammen med. Nå vil han utgi boka «Mangomannens siste visdom». Her noen smakebiter fra Zodiacs tropiske hjerne:

Jeg våkner av en papegøye, mens eleven renner sidelengs inne i min mørke sjel. Jeg sovner under en annen himmel enn den dere elsker. Den som tror på Gud tror ikke nok på mennesket. I går sto solen opp med et viskende brak. I vår skog bor det ånder, i vår skog lever ansiktene, i vår skog glemmes ingen.

Zodiac spør også om jeg har muligheter til å sende noen pakker PP-pastiller og litt Toy tyggegummi. Det er det eneste han en og annen gang får lyst på igjen fra tida i Norge.

Han skriver videre : I natt dro skyene hjem og vi sto igjen og vinket med vinden. I morgen kommer regnet på besøk under steinene. En mann er ingen mann med mindre han kan stamklatre. En kvinne er ingen kvinne med mindre hun kan stupe fra 30 meters ensomhet. Ingen av oss kan forutsi framtiden, men vi kan forandre den. Kloden forlater sitt gode skinn (humor).

Ja,slike ting vil han utgi. Jeg svarte ham i natt, men vet ikke om brevet vil nå ham før det er for seint. Ikke fordi mangomannen, den gode Zodiac, har planer om å dø (slike medmennesker lever evig), men før The Big End, vet De.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.