«Den sorte orm» rir igjen

Gjengen samles 25 år etter.

(Dagbladet.no): Rowan Atkinson ble verdenskjent i rollen som Mr. Bean, men lenge før det spilte han en av Englands største antihelter, Blackadder, i serien «Den sorte orm».

Serien om den slibrige taperen ble av kåret til tidenes nest beste av BBCs seere, og nå vender Rowan Atkinson tilbake med resten av besetningen.

Ny dokumentar
Det er nå 25 år siden første sesong ble vist på tv, og i den anledning samles alle hovedpersonene nok en gang. Jubileet markeres med en dokumentar som skal vises på BBC i desember.

Her får vi altså et gjensyn Blackadders sjuskete sidekick Baldrick, «House»-stjernen Hugh Laurie, Stephen Fry, Ben Elton og Richard Curtis blant flere.

Dette blir det første dybdeintervjuet med Rowan Atkinson om hans karakter i serien noensinne, han har vært notorisk unnvikende i alle tidligere intervjuer rundt hans rolle som Blackadder og skal nå endelig fortelle sin historie. Dokumentaren har fått navnet «Blackadder Rides Again»

Sjekk klipp
Første sesong av serien kom ut i 1983. Der første sesong ble satt til 1485 og intriger i hoffet, var andre sesong plassert i Elisabeth den første sin regjeringstid. Sesong tre tar oss til slutten av 1800-tallet og serien avsluttes i 1917 med første verdenskrig.

Blackadders største ønske er hele veien å bli hersker over England, noe han ikke greier før i den halvtime lange spesialen «Back & Forth» som ble laget i 1999. Der greier endelig Rowan Atkinsons figur å bli konge ved hjelp av en tidsmaskin.

Her er noen av våre favorittklipp fra serien:

Bli kjent med Blackadder

Den modige Lord Flashheart

Et møte med Napoleon

Baldrick lærer matte