Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Innvandringspolitikk:

Den sosialdemokratiske batongen

En stemme på Frp har blitt en stemme på Venstre, eller var det omvendt. Arbeiderpartiet er ikke helt sikker lenger.

KONTROVERSIELL: Arbeiderpartiets nye innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani. Foto: Nina Hansen
KONTROVERSIELL: Arbeiderpartiets nye innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani. Foto: Nina Hansen Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets nedadgående spiral startet med Støres overmot i Arendalsuka debatten hvor han sa at han var en pågående statsminister og Erna var en avtroppende.

Frem mot valget økte desperasjonen i takt med meningsmålingene og partiets siste skyts var mot Sylvi Listhaug og Frps inntog for en inhuman og asyl retorikk og politikk.

– Erna Solberg lar Frp gjøre Norge til et kaldere og hardere samfunn. Hun er en av ytterst få ledere av konservative partier som velger å ta inn et høyrepopulistisk parti i regjering, sa Støre i valgkampen.

Linjen var lagt for at Arbeiderpartiet skulle myke opp retorikken og politikken, spesielt med tanke på at de måtte søke flertall med hele venstresiden for å bytte ut regjeringen.

I Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon skulle det heller ikke mangle på oppfinnsomhet for hvordan male politiske motstandere.

De lagde en video med bilder av barn fra Middelhavet og sitater fra Solberg og Listhaug som er tatt ut av kontekst. De reiste fra skole til skole under skolevalget og malte bilder om barn på flukt og en regjerings som stengte grenser, samtidig som asylbarn ble kastet ut over en lav sko.

Det ble derfor en liten overraskelse da den nye talspersonen for innvandring Masud Gharahkhani, langet ut mot Frp og den nye regjeringsplattformen for at den var for myk. Det ble satt spørsmålstegn i stortingssalen om at regjeringen nå ville liberalisere asyl politikken nå som Venstre satt i regjering.

Partiet som hadde drevet en valgkamp, laget flyers, videoer og mer om at Norge hadde blitt en kaldere og råere samfunn med en politikk og en retorikk som gjorde Norge kaldere samfunn.

I dag har de tatt en blåkopi og vil konkurrere med Frp om hvem som er strengest. De har avgjort i et møterom på Youngstorget at en stemme på Frp er en stemme på Venstre, og som sosialdemokratene i Danmark skal de bli partiet med den strengeste asylpolitikken.

Arbeiderpartiet drev en valgkamp mot regjeringen for et kaldere samfunn, og en streng asyl politikk. De mente Norge gikk i feil retning og de skulle styre oss tilbake på rett kurs.

Etter analyse av meningsmålinger, har Youngstorget nå som en lysbryter skiftet politikk og retorikk. En regjering som var for streng, har nå blitt for liberal og tiltaksløs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!