«Den spanske inkvisisjonen var min skyld, og all annen kristenfundamentalistisk vold»

J.K. Rowling svarer Rupert Murdoch.

SVARTE MURDOCH: J.K. Rowling skrev en av helgas mest populære twittermeldinger, da hun svarte Rupert Murdoch på elegant vis. Foto: NTB SCANPIX / Dan Hallman/Invision/AP
SVARTE MURDOCH: J.K. Rowling skrev en av helgas mest populære twittermeldinger, da hun svarte Rupert Murdoch på elegant vis. Foto: NTB SCANPIX / Dan Hallman/Invision/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Forfatter J.K. Rowling skrev en av helgens mest populære twittermeldinger, da hun kommenterte en melding fra Rupert Murdoch i går.

Mediemogulen valgte fredag å kommentere Paris-terroren med følgende utfall mot muslimer: «Kanskje de fleste muslimer er fredelige, men inntil de erkjenner og ødelegger sin økende jihadist-kreftsvulst, må de holdes ansvarlige.»

- Vil bannlyse meg selv
Han har møtt mye motbør for meldingen, men mest oppmerksomhet har altså svaret fra Harry Potter-forfatteren fått. Søndag publiserte hun en melding der hun lenket til en artikkel i The Guardian om Murdochs kommentar, og skrev:

«Jeg ble født kristen. Hvis det gjør Rupert Murdoch til mitt ansvar, vil jeg straks bannlyse meg selv.»

Meldingen har blitt delt over 20 000 ganger, og favorittmarkert av over 19 000 andre tvitrere. Da Dominic Reid svarte «Personlig slutter jeg aldri å beklage korstogene.», fulgte hun opp:

«Den spanske inkvisisjonen var min feil. Det samme gjelder all kristenfundamentalistisk vold. Åh, og Jim Bakker», skriver hun, med henvisning til den amerikanske tv-predikanten.

Ikke svart
Da en annen tvitrer forsøkte seg med «Islam is Anti Humanity», slo hun tilbake med «Åtte ganger så mange muslimer som ikke-muslimer har blitt drept av såkalte islamistiske terrorister.», og lenket til denne riktignok fem år gamle artikkelen i den tyske avisa Der Spiegel, som underbygger utsagnet.

Murdoch har foreløpig ikke svart Rowling på Twitter, men i går postet han en melding der han pekte på den heroiske innsatsen til den muslimske politimannen som ble drept uten for redaksjonslokalet til Charlie Hebdo: «Ekstraordinære scener i Paris i dag, men glem ikke det heroiske offeret til Ahmed Merabet, politimannen som ble begravet i dag.» Lik Dagbladet på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer