Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Alt eg såg»

Den spesielle historien bak sangen

Sigvart Dagsland sang «Alt eg såg» i Ari Behns bisettelse.

SPILTE I KIRKA: Sigvart Dagsland sang i Ari Behns bisettelse i Oslo domkirke. Video: NRK. Foto: NTB Vis mer

Den kjente norske artisten Sigvart Dagsland fikk æren av å synge i bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke i dag.

Sangen Dagsland framførte, «Alt eg såg», har en spesiell forhistorie. Låten ble til etter at Dagslands søster, Mette, mistet mannen Tore på nyttårsaften 1989, ifølge Rogalands avis.

Les teksten til «Alt eg såg» i faktaboksen litt lenger ned i artikkelen.

Familien var samlet

Svogeren gikk bort som følge av kreft, mens han bare var i 30-åra.

- Det var nyttårsaften i 1989-90. Familien var samlet på sykehuset. Tore hadde falt i koma seint på ettermiddagen. Jeg kunne høre lyden av hjertet hans som jobbet på overtid og husker ennå lyden som kom fra instrumentet da han døde i 22-tiden på kvelden.

- Det var en spesiell følelse å forlate en person som vi var så glade i, for så å gå ut og bli møtt av festkledde mennesker og raketter som ble sendt til himmels. Et minne som ble sittende igjen som et mantra, har Sigvart Dagsland fortalt til Rogalands avis.

Dagsland har laget melodien og teksten er skapt sammen med musikkprodusent Erik Hillestad.

- Sangen til Eva Dahlgren, «Ängeln i rommet» ga meg også inspirasjon til denne sangen. I og med at jeg ble møtt av fyrverkeri og festkledde mennesker like etter dødsfallet slo det meg også at livet går videre tross alt. Derfor lot jeg også sangen avsluttes i dur, sier Dagsland til avisa.

I tråd med Aris ønsker

1. juledag 2019 kom den rystende nyheten om at kunstneren og forfatteren Ari Behn hadde gått bort, 47 år gammel.

Det har vært et stort oppmøte i Oslo domkirke i dag, noe som er årsaken til at familien valgte nettopp domkirken for Aris bisettelse.

Prinsesse Märtha Louises datter, Maud Angelica Behn (16), holdt et rørende minneord for faren i bisettelsen.

Familiens talsmann, Geir Håkonsund, har tidligere opplyst til Dagbladet at familie, venner og de som sto ham nær arrangerte Aris bisettelse i tråd med det han selv ønsket.

Leser tekster

Datteren har også tegnet et bilde av Ari Behn, som prydet kisten og programmet for bisettelsen.

Det var tre fellessanger underveis: «Det hev ei rose sprunge», «Et barn er født i Betlehem» og «Deilig er jorden». I tillegg leste Kåre Conradi, Dennis Storhøi og Elisabeth Thorsen tekster. Ari Behns mor og far og søsken holdt minneord.

Bisettelsen ble avsluttet med klokkespillet «Arie for Ari» av musiker og komponist Jon Håtun, også kjent som Jono El Grande. Bisettelsen ble ledet av biskop Kari Veiteberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media