Den statiske romanen

Tynn og lite original roman om aldring og ensomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Norsk skjønnlitteratur, full som den er av sympatiske holdninger til det lille «hverdagsmennesket», er godt forspent med skildringer både av alskens raringer og gjennomsnittsmennesker som for alt i verden ikke vil stikke seg ut.

I fjor sendte Edmund Austigard sin hovedperson B.A. Beckström, statistikeren hvis tilværelse har vært så grå at han ikke engang kaster skygge, ut på taxitur til Sverige. Etter 92 kjedelige år på jorda, vil Beckström omsider ta grep om livet sitt.

På turné

Nå sender Klaus Hagerup hovedpersonen i sin nye roman «Den statiske mannen», 59 år gamle Victor Abel, ut på Europa-turné for å gjøre en liknende reise: Abel vil, etter 32 udramatiske år som konsulent i Teknisk Etat i Fredrikstad kommune, omsider skaffe seg noen minner han kan leve på i alderdommen som venter ham.

«Gift hadde han aldri vært. Det plaget ham ikke. Kvinner kom og gikk. At ingen var kommet til ham, medførte at ingen var gått fra ham heller». En dag møter imidlertid Abel blikket til «The Static Man» i Nygaardsgata i Fredrikstad. Fra det øyeblikket blir ingenting lenger som før i Abels liv: «Beslutningen var ugjenkallelig. Han ville bli en statisk mann han også. Det var bare å sette i gang».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer