Den sterkestes rett

- Sterke prestasjoner, men svakhet i samspillet, mener Dagbladets anmelder om «Sporvogn til begjær».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TEATER: Blanche er sterk, hun kan slåss. Men hun kjemper på bortebane, uten noe ståsted. Dermed knuses og fordrives hun fra en verden styrt og definert av menn.

På Nationaltheatret er hele hovedscenen bygd om til et stort, slitent rom. Inngangen er en lang vindeltrapp, vridd som et DNA-molekyl, byggesteinen for alt liv. Her nede, i Stanley Kowalskis rom, gjelder «The survival of the fittest». Og Blanche er slett ikke fit. Det er hennes tragedie.

Mads Ousdals Kowalski er en direkte, brutal og rå mann.

Han lever sammen med Blanches lillesøster Stella (Trine Wiggen). Forholdet deres er direkte, fysisk - og fullt ut på Stanleys premisser. Men Stella liker det slik. Hun kan leve med det. Og hun venter barn.

Inn kommer Kjersti Holmens Blanche som et spøkelse fra fortida. Søstrene levde på et patrisiergods i sørstatene. Blanche ble, men maktet ikke å holde på eiendommen. De siste månedene har hun levd et liv på tvilsomme Flamingo Hotel, en periode hun trenger å fortrenge.

Livsløgner

Blanche trives best med livsløgner og dempet belysning. Aldring og død truer henne, begjær er liv. Men begjær er også svart og farlig. Blanches ankomst forrykker balansen i hjemmet og starter en kamp på drift og død mellom henne og mannen Stanley.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer