Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den stinker!

Fra første sekund, idet James Woods stolprer over lerretet med selvhøytidelig mine og sammenbitte tenner, er det klart at «Vampires» er under pari.

Kort etter blir det opplagt at den også er en stinkende dum blodorgie. Legg til et forkvaklet menneskesyn, og du har en ekte møkkafilm.

Kort sagt stinker denne filmen verre enn vampyrenes påstått dårlige ånde. Og vi kan bare undre oss over regissørens ego, ettersom han har funnet det for godt å inkorporere sitt eget navn i tittelen.

Woods, alias Jack Crow, leder et lag vampyrjegere underlagt en hittil ukjent filial av den katolske kirke. I all enkelhet står de brave menn, framstilt av en sann ansamling B-skuespillere, her overfor selveste urvampyren, 600 år gamle Valek (Thomas Ian Griffith).

Avstumpet

Kirken har i utgangspunktet lidd nederlag på oppdragerfronten. Ingen i «Team Crow» kan snakke uten å ytre ordet «fuck,» og mellom blodsutgytelsene slapper de av med innkjøpte kvinner og sprit. «Drep den hora» er bare en av flere replikker som presist formidler menneskesynet i denne drittfilmen. Gad vite hvor mange millioner Woods har fått for ustanselig å komme skridende mot oss i skinnjakke, med replikken «Dø, dø!» på leppene.

Blodig alvor

John Carpenter synes ikke vi fortjener bedre enn å se mennesker og vampyrer bli knivstukket, skutt, spiddet eller partert i en spekulativ, forrående og vulgær film.

Merk at alt er gjort uten det berømte glimt i øyet. Vi er ment å la oss forlyste bokstavelig talt på blodig alvor.

Det er for jævlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling