Den store ankomsten

QUARTEN (Dagbladet): På campingen har de fleste rukket å bli fulle. Men på bussholdeplassen i Kristiansand har tre jenter akkurat gått av Sørlandsekspressen.

Bjørg Marie Grjotheim(24), Elisabeth Flatråker (26) og Vibeke Hinderlid (22) har sittet på bussen siden klokka fire. Siden Oslo.

- Vi har ikke vært på Quarten før, sier de der de står og venter på Quartbussen.

De hutrer og ler om hverandre. Men Elisabeth har bygget seg opp kompetanse fra flere år på Roskilde. Og etter hvert skal det vise seg at Bjørg Marie vet det meste om å slå opp telt.

Gjørme

På den provisoriske bussholdeplassen på Eg kikker jentene seg litt rundt. Vått gress så langt du ser. Og lengre unna: gjørme.

Vibeke bestemmer seg for at det er på tide med et skifte av sko. De fine grønne blir byttet ut med de beige. Så er de klare.

De har to klare campingregler:

Ikke nedoverbakke. Ikke for nære do.

- Vi camper der det er kulest musikk, sier Vibeke og ler.

Det er kanskje kuleste gutter hun mener.

Ved innsjekkingen til campingen er det kø. Av korte topper, sminke, skjørt og sandaler med jenter inni. Noen gutter henger i gjerdet og roper:

- Du er dødspen!

Nabogutter

Med camp-armbånd og oppholdstillatelse i orden, trasker jentene inn på området. Fem minutter fram, tre til siden. Så stopper de opp. De er i tvil.

- Det er jo så mange telt her...

Vibeke virker litt mismodig.

- Og ingen veier. Folk må jo bare gå over alt.

Elisabeth savner orden i systemet.

- Men det er i det minste flatt her da, sier Bjørg Marie.

Og dermed er avgjørelsen tatt. De begynner å pakke ut utstyret, med små skeptiske blikk til venstre. Til naboteltet, som akkurat nå har en hage med ti svartkledde gutter i. Og dertil hørende musikk.

Litervis med vann

Men snart har de ikke tid til å bekymre seg for musikkvalg for framtidige nabonachspiel. Det begynner nemlig å pøsregne. Men med Bjørg Marie i tet, setter jentene lokal rekord i teltoppsetting, og få minutter seinere kan de komme seg inn i det tørre.

Elisabeth kikker opp mot himmelen fra under hetta.

- Hvis det blir for jævlig, har vi noen vi kan ringe og spørre om vi kan sove der, sier hun.

Men foreløpig er det no worries. Inntil Vibeke oppdager det. At soveposen som skulle holde henne tørr og varm i natt har blitt liggende ute. Alene i regnet. Og at den nå har fått selskap av litervis med vann.

LITT SEINT UTE:</B> Mens hele verden har funnet sin plass på campen, styrer Bjørg Marie Grjotheim(24), Elisabeth Flatråker (26) og Vibeke Hinderlid (22) med bussen.
QUARTCAMPING I REGN:</B> Allerede før campingbånd er innkjøpt er jentene våte.
MEN DET LOVER GODT:</B> Naboteltet er fullt av glade Quart-gutter.
IKKE AKKURAT VARMT:</B> Det regner i Kristiansand i dag. Og det lover heller ikke godt for teltfolket framover.