Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den store DAB-duellen

En forkjemper og en motstander svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): DAB-debatten raser etter at digitalradioutvalget i går overleverte sin rapport til kulturdepartementet, der de anbefaler full satsing på DAB og slukking av FM-nettet i 2014.

Vi har invitert en motstander og en tilhenger av planene til å stille på nettmøte i formiddag kl. 14.

Nettmøtet til motstander Per Morten Hoff (IKT-Norge) finner du her.

Hoffs primære innvending mot DAB er det han oppfatter som dårlig lydkvalitet. Det er Hans Petter Danielsen, teknisk direktør i P4 og leder i Digitalradioutvalget, uenig i.

- MP2 kan levere i veldig, veldig høy kvalitet, mener han.

Han aksepterer heller ikke påstanden om at mange land har sagt definitivt nei til DAB.

- Det er veldig mange land som har startet prosjekter og utbygging. Det er nærmere 40 land som er i ferd med å bygge opp et marked, hevder han.


- Hva med alternativene? Er for eksempel DRM tilstrekkelig utredet?

FIKK RAPPORT: I går fikk Trond Giske overlevert rapporten fra digitalradioutvalget. De anbefaler slukking av FM-båndet i 2014. FOTO: SCANPIX
FIKK RAPPORT: I går fikk Trond Giske overlevert rapporten fra digitalradioutvalget. De anbefaler slukking av FM-båndet i 2014. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Vi går gjennom flere alternativer i rapporten vi la fram i går. DRM kan ikke bygges ut i Norge nå. Det finnes ikke frekvenser, og DRM har betydelig lavere kvalitet, mener Danielsen.

Nå kan du stille P4-direktøren spørsmål om det du lurer på: Trenger vi DAB når trådløst nettverk tar av? Er det umulig å bli enig om en felles europeisk standard? Og gir han selv bort DAB-radioer i gave til jul?

SVARER DEG: Hans Petter Danielsen, teknisk direktør i P4 og leder i digitalradioutvalget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!