Den store damejakten

13.juli går startskuddet for den årlige utgaven av det som kan likne et organisert kjøttmarked. Da setter flere tusen giftelystne menn kursen mot Suldal.

Ugifte menn strømmer til Suldal i Ryfylke for femte år på rad fredag 13.juli. Og der blir de til søndagen - blant annet for å sjekke forholdene i naboteltleiren der opptil tusen jenter får tilhold.

For Ungkarsfestivalen har nettopp som formål å koble ugifte menn og kvinner. Selv om arrangør Kjetil Nærheim i løpet av de fire foregående årene har forblitt ungkar, er det flere som lykkelige har vandret hjem fra festivalen i tosomhet.

Macho-aktiviteter

Det er dog ikke bare sjekking av damer som står på dagsorden under festivalen. Når ungkarene møtes er det også duket for opptil flere macho-konkurranser: Det blir rodeo, tautrekking, bæring av jenter og gjørmebryting. For å nevne noe. Det hele er neppe tilpasset menn av typen med fotformsko.

Svingom på kvelden

Om ikke de nevnte aktivitetene skulle smelte et pikehjerte, kan en ungkars utsikter til giftermål likevel se lyse ut når det hver kveld skal spilles opp til dans. Da spiller Døsty Cowshit, E-76, Hjerterknekt, Belfast Muslims og Matpackers langt inn i de sene nattetimer.

Så da gjenstår det bare å se om det er mange som slipper å tusle hjem i ensomhet til fjernkontroll og Grandiosa etter dette årets Ungkarsfestival.

Ungkarsfestivalen i Suldal i Ryfylke - 13. - til 15. juli.