Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den store finanskrisefilmen får litt av noen skuespillere

Både Brad Pitt, Ryan Gosling og Christian Bale er med.

SAMLES I NY FILM: Fra venstre Brad Pitt, Christian Bale og Ryan Gosling. Foto: Stella pictures
SAMLES I NY FILM: Fra venstre Brad Pitt, Christian Bale og Ryan Gosling. Foto: Stella pictures Vis mer

(Dagbladet): Det dreier seg om filmatiseringa av «The Big Short» av Michael Lewis, som er en av de mest omtalte dokumentarene som er skrevet om finanskrisa som ble utløst i 2007.

Ifølge Variety skal både Brad Pitt (51), Ryan Gosling (34) og Christian Bale (40) være klare for roller i filmen.

Pitt og hans produksjonsselskap Plan B har tidligere hatt stor suksess med å filmatisere en annen Michael Lewis-bok, nemlig «Moneyball», som ble nominert til en rekke Oscar-priser i 2011.

Den nye filmen skal skrives og regisseres av Adam McKay, som tidligere har skrevet flere komedier sammen med Will Ferrell - inkludert «Anchorman»-filmene.

«The Big Short» handler om de ytterst få individene i ytterkantene av den amerikanske finansbransjen som forutså finanskrisa og klarte å tjene enorme summer på den ved hjelp av såkalt shorting - det vil kort sagt si å innta posisjoner i markedet der du tjener på priser som faller.

Det gjelder blant annet eksentriske James Mai, som startet et selskap i garasjen sin med rundt 100 000 arvede dollar og tok mer enn hundregangeren da markedene kollapset i 2007 og 2008, og aspbergeren Michael Burry, som i flere år brukte store summer på å forsikre seg mot fall i huslånmarkedet i klippefast tro på at det i virkeligheten dreide seg om et enormt korthus.

Burry hadde helt rett, og tjente enorme summer da det ble klart at en rekke finurlig konstruerte investeringsobjekter viste seg å stort sett bestå av boliglån til kunder som ikke var i nærheten av å kunne nedbetale dem.

Det er imidlertid ikke kjent hvem Pitt, Gosling og Bale skal spille i filmen.