Den store Harry Potter-natten

-Boka kunne gjerne vært mye lenger.

(Dagbladet.no): I natt ligger Helga Kaasin (17) og Evelyn Utigard (18) oppe og leser. De to har nemlig kjøpt den sjuende og siste boken i serien om Harry Potter, som ble sluppet klokken 01.01 i natt.

– Vi skal vel ligge oppe og lese ja, men samtidig så vil vi nyte hver side, sier Helga til Dagbladet.no, da vi møter de to i bokhandelen Ark sine lokaler på Egertorget i Oslo litt over klokken ett i natt.

– Boka kunne gjerne vært lenger, sånn at det tok lenger tid å lese den, fortsetter Evelyn, og blar opp på siste side for å se hvor mange det er. Uten å kikke på ordene, i frykt for å få med seg slutten.

Den er på 607 sider.

– Den kunne gjerne vært på 1000 sider, mener venninnen Helga, og kommenterer at forrige bok var på 800 sider.

Klokken 01.01

De to har reist fra Dalen i Vest-Telemark for å kjøpe den siste boka i serien til J.K Rowling, som har fått navnet «Harry Potter and the Deathly Hallows». Tidligere på dagen var de på kino og så filmatiseringen av den seneste boka, «Harry Potter og Føniksordenen». Hva navnet på den sjuende boka blir på norsk, eller når den kommer ut, blir trolig kjent til høsten.

– Vi har hatt en Harry Potter-dag, sier Evelyn.

SKAL NYTES: Helga Kaasin (t.v) og Evelyn Utigard skal nyte de 600 sidene i den sjuende og siste Harry Potter boka i det lengste. Foto: TRINE STALSBERG
SKAL NYTES: Helga Kaasin (t.v) og Evelyn Utigard skal nyte de 600 sidene i den sjuende og siste Harry Potter boka i det lengste. Foto: TRINE STALSBERG Vis mer

Siden klokken ni i kveld har de stått i kø  sammen med flere hundre andre på Egertorget. Like før dørene åpnet klokken 01.01, hadde de fremmøtte klumpet seg sammen foran inngangsdøra.

– Kølappsystemet de hadde var bare noe tull, mener Evelyn, men er uansett fornøyd. Alle vet hva de skal ha og det går raskt unna på Ark i natt.

– Denne har vi ventet lenge på!

1 million eksemplarer

Inne på Ark var det både jubelrop da boka endelig var i hende, og det var satt frem boller og drikke. Køsystemet fungerte langt bedre inne enn utenfor, og klokken halv to stod fremdeles halvparten av de kjøpelystne på utsiden.

Når de har fått boka, har Potter-bøkene sannsynligvis solgt over en million eksemplarer i Norge.

VENTETID: Det er like før dørene åpner, klokken 01.01, og folk presser på foran inngangen hos Ark på Egertorget i Oslo.
SNOP: Det var underholdning utenfor før åpning, og inne var det boller, non-stop og drikke til hungrige Harry Potter fans.
ENDELIG; Helga Kaasin får sitt eksemplar av «Harry Potter and the Deathly Hallows».