Den store journalistprisen 2015 gikk til VG-journalistene Synnøve Åsebø og Maria Mikkelsen (t.v.), for «Historien om Odin». Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Den store journalistprisen 2015 gikk til VG-journalistene Synnøve Åsebø og Maria Mikkelsen (t.v.), for «Historien om Odin». Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Den store journalistprisen til VG

For «Historien om Odin».

Tildelingen skjedde under landsmøtet til Norsk Journalistlag i Oslo onsdag kveld.

Prisvinnerne Synnøve Åsebø og Maria Mikkelsen sto bak reportasjen om 13 år gamle Odin Osen Andersgård som tok sitt eget liv i fortvilelse over å ha blitt mobbet på skolen.

Saken skapte stort engasjement. I flere norske byer ble det arrangert fakkeltog mot mobbing i etterkant av at VG publiserte historien.

- Vi kjenner alle kritikken mot journalistikkens letthet. Noen vil si journalistikkens uutholdelige letthet. Årets prisvinnere har kjent noe annet. De har kjent og formidlet det så sterkt at også vi andre kjenner børen av journalistikkens uutholdelige tyngde, heter det i begrunnelsen fra juryen.

Fjorårets vinnere av Den Store Journalistprisen var frilansjournalistene Anders Sømme Hammer og Kristin Solberg. De fikk prisen for fremragende utenriksjournalistikk i særlig farlige områder.

(NTB)