IDEER:

Den store stjerna som svikta

Nytt teaterstykke på Det Norske Teatret om Cally Monrad (1879-1950). Cally Monrad? Kven i all verda er det?

FRÅ VANG: Cally Monrad frå Vang i Valdres var den store stjerna som melde seg inn i Nasjonal Samling og vart teatersjef ved Det Norske Teatret i Oslo. Slik svikta ho mange. No er det klart for stykket "Cally" på same teater. Stykket er skrive av forfattar Ruth Lillegraven som her gir oss historia om Cally Monrad. Foto: Nasjonalbiblioteket/Utlån til oss frå Det Norske Teatret.
FRÅ VANG: Cally Monrad frå Vang i Valdres var den store stjerna som melde seg inn i Nasjonal Samling og vart teatersjef ved Det Norske Teatret i Oslo. Slik svikta ho mange. No er det klart for stykket "Cally" på same teater. Stykket er skrive av forfattar Ruth Lillegraven som her gir oss historia om Cally Monrad. Foto: Nasjonalbiblioteket/Utlån til oss frå Det Norske Teatret. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Cally Monrad var ein gong ei stor stjerne på scenehimmelen. Om nokon i dag hugsar henne, er det gjerne for å ha vore teatersjef for NS under den tyske okkupasjonen. Men Monrad hadde ei lang og mangslungen karriere før den tid, som songarinne og forfattar, dramatikar, skodespelar og instruktør. Og ho hadde eit brokete og dramatisk privatliv, blant anna gifta og skilde ho seg fire gonger.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer