Den store stjernekrigen

Nå skal Herborg Kråkevik, Bruce Springsteen, Whitney Houston og Shania Twain redde plateselskapenes sviktende salg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Platesalget i Norge har falt med seks prosent i år, mens det sank sju prosent i fjor. De eneste platene som selger bedre og bedre er de blanke cd-platene som brukes til kopiering. Juli har imidlertid vært et lyspunkt. Sammenliknet med juli 2001 gikk salget opp med hele 59%, sier Janne Sandstad i Sony Music. Nå ruster plateselskapene opp til stjernekrig utover høsten.

Sterke norske navn

Blandede kritikker til tross; Sony Music har fortsatt stor tro på Bruce Springsteens nye skive «The Rising», som har solgt 58000 i på de to ukene albumet har vært i norske hyller.

- Det har gått overraskende bra. Det er det raskest selgende Bruce Springsteen-albumet gjennom tidene, forteller Janne Sandstad.

Hun setter også sin lit til britiske Suede , kritikeryndlingen Tori Amos og Aerosmiths kommende samleplate. Sonys norske satsinger er de trønderske veteranene Motorpsycho og den unge debutanten Paris .

Warner Music har også tro på sine norske artistene i år. De kommer med album fra både Jaga Jazzist , Gåte , Babel Fish og Hellbillies .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer