Den store tyggegummikrigen

Alt gikk galt da forskere fra universitetet i Århus skulle samarbeide med tyggegummifabrikken Dandy om hva som hjelper mot hull i tennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VEJLE (Dagbladet): Tyggegummifabrikkdirektør Lars Funder byr meg på Dandys V6-tyggegummi.

- Kan du garantere at jeg ikke får hull i tennene av å tygge V6? spør jeg.

- Jeg kan i alle fall garantere at det gagner tennene dine, smiler han bredt og legger automatisk til:

- Og så tror vi selvsagt at V6 beskytter tennene bedre enn andre tyggegummier.

- Selvsagt, svarer jeg, og gjengjelder smilet. Han mottar min ironi med sin jyske jovialitet. Tyggegummifabrikkdirektør Lars Funder vet at selv om han vet at han har rett, og selv om han som alle andre tyggegummifabrikkdirektører må si det han sier, så er vi også over i reklamens verden der tro og overtalelse oftes settes inn for å styre våre valg.

DANDY TYGGEGUMMIFABRIKK ligger på slettene like ovenfor Vejle i Danmark, og de siste månedene er fabrikken blitt nesten mer kjent enn sine mest kjente produkter som V6 og Stimorol. Dandy er nemlig kommet i konflikt med Århus universitet, og sånn umiddelbart kan det se ut som om det er en konflikt mellom kapital og forskning. Etter å ha tilbrakt et par dager på tannlegehøyskolen i Århus og på Dandys tyggegummifabrikk i Vejle er jeg ikke så sikker på om det er så enkelt. Derimot er jeg overbevist om at Dandy-saken kan være et viktig lærestykke på flere måter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer