KONTROVERSIELL: Nettavisens avstemning har skapt kontroverser. Foto: Skjermdump
KONTROVERSIELL: Nettavisens avstemning har skapt kontroverser. Foto: SkjermdumpVis mer

Den store veganermassakren

Jeg får si som Billy Connolly; dette gir meg lyst til å bite en levende gris i rompa. 

Meninger

Jeg sitter her og lurer på om det finnes grenser for hva slags vepsebol man skal stikke tastaturet inn i. Jeg lurer også på om det er lurt å skrive denne teksten. Folk kan jo tro jeg tar emnet for den på fullt alvor.

Så. En kjøttglad italiensk TV-kokk slenger ut av seg at han vil drepe alle veganere. Jeg har ikke sett klippet selv, men ville bitt mildt sagt forbauset om det ble sagt med et alvorlig bryn i pannen og en slakterkniv i blikket.

Nettavisen gjør kunststykket å lage en spørreundersøkelse av det hele. «Er dere enige med ham, folkens? Som vanlig bare spør vi, for da slipper vi å mene». Det viser seg forbausende nok at over halvparten av Nettavisens lesere også vil drepe veganere. Helt sant, altså. Snakker om blodtørst!

Dagbladet kjører hardt på med en kjapp negativ tweet MDG-politiker Eivind Trædal legger ut om saken. Kontroversen vokser. Tipper Trædal føler seg litt overfalt i etterkant.

Presseetikkekspert Gunnar Bodahl-Johansen og leder i NOAH Siri Martinsen uttaler seg om «drapstrusselen», øyensynlig med pannen stappfull av bryn, i motsetning til TV-kokken. Hva om dette hadde handlet om jøder, spør Lars Giæver, og stiller Nettavisen så sjakk at man kan bli helt matt. Godwins lov om Hitling er brutt, og det er alvor så rammene fyker!

Den store veganmassakren av 2016 er muligens rett rundt hjørnet. Den lille hugenot-hendelsen i Paris i 1572 blir nok et Tusenfrydbesøk i forhold. Nettet bobler. Stavrum i Nettavisen svarer. Han viser seg å være lettere boomerangkrenket. Ta dekning.

I anledning denne nasjonale krisen er det på tide å sjekke folkets mentale helse. Departementet For Avansert Vranglesing (DFAV) kjører spørreundersøkelse, men tar altså ingen stilling selv.

Spørsmål: Hvorfor er akkurat DU ute av stand til å takle en helt åpenbar om enn smakløs og dårlig fleip?

A: Av fysiske, nedarvede årsaker. Bronkitt og sånt.

B: Av religiøse hensyn (gir trippel krenkscore).

C: Jeg bare later som for å score med PK-babes/dudes.

D: Vrræææææææll!!!!

Hvis du ikke føler deg representativ i dag ser vi helst at du avstår fra å stemme, i tilfelle rot i signifikansen. DFAV anbefaler for øvrig publikum å frastå fra å stikke hodet for langt ned i Facebook-samtalen om emnet, særlig uten hjelm og hodelykt. Dette for å unngå akutt blodpropp.

Stay tuned for neste ukes undersøkelse: Bør vi kastrere folk som fleiper om akutt blodpropp? Vi tar ingen stilling. Vi «bare stiller spørsmål», for da kan vi late som om vi ikke mener noe. Og varsko her, forresten.

Jeg får si som Billy Connolly; dette gir meg lyst til å bite en levende gris i rompa. Ta den veganere, ville kanskje den morderiske TV-kokken sagt

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.