«Den største kjeltringen er kjøkkenkluten!»

Black Debbath har åpnet Mattilsynets øyne for hva som burde vært innlysende. Les historien om gjennombruddet i deres kommunkasjonsstrategi.

HOLDT INNLEGG: INNLEGG: Mattilsynets distriksjef Nils Ole Astrup Baalstad fortalte på lanseringsfest for albumet «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock» med Black Debbath at Mattilsynet har stor tro på rockens samfunnsomveltende kraft. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
HOLDT INNLEGG: INNLEGG: Mattilsynets distriksjef Nils Ole Astrup Baalstad fortalte på lanseringsfest for albumet «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock» med Black Debbath at Mattilsynet har stor tro på rockens samfunnsomveltende kraft. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NB! Teksten ble i utgangspunktet laget til Black Debbaths folkemøte og paneldebatt på Litteraturhuset i går.

Innledningsvis vil jeg gjerne ta fatt i det Aslag nettopp utledet om BDs dilemma, nemlig humor (les ironi) vs. rock og deres tilsynelatende gjensidige negasjon. Jeg tror bandet muligens kan ha sett seg blind på sin egen skapelsesprosess, og oversett at det kan være flere målgrupper.

Barn, fulle folk og stonere i tjalltåka skjønner ikke ironi, de tar musikken og teksten på alvor. Gammelrockerne derimot, de etablerte med villa og Volvo V70, er blitt samfunnsbevisste ansvarlige borgere, digger fortsatt musikken, om enn i smug, men tar også ironien i tekstene. Så kanskje begge deler går likevel??

Verden forandrer seg stadig raskere (ja, til og med også stonerrocken ser det nå ut til). Globaliseringen, nordmenns endrede reisevaner og introduksjon av stadig nye produkter, matvarer og råvarer fra hele verden har ført til at det hver dag dukker opp nye, alvorlige farer i norske hjem, ikke minst på kjøkkenbenken. Tenk bare: Husmorskolene er lagt ned, med dem forsvant forståelsen for hygiene, og alt det som velferdssamfunnet hadde gjort trygt på 70-tallet er blitt til en tikkende bombe!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer