- Den største skuffelsen jeg har hatt

Du skal lete lenge etter skuffede festivalere før Quarten. Vi fant dem!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Grått vær og festival er en laber kombinasjon. Så mens det ennå regnet i Kristiansand, reiste Dagbladet.no ut til festivalcampen på Eg rett utenfor sentrum av Kristiansand for å sjekke gjørmedybden.

Og mislyktes.

Før Agder Taxi rakk å sette på taksameteret var nemlig solen begynt å titte fram bak skyene. Og da ble det dårlig med gjørmebading også. Festivalcamperne begynte i stedet å fyre opp grillene, nyte halvlunkne pils, og ta fram det gode festivalhumøret.

- Vi kom på mandag, og da vi våknet i dag hadde vi plutselig fått naboer, smiler Sten Olav «Stone Alv» Simonsen.

Spesial-lakkert bil

Han og de tre andre kompisene har kjørt fra Karmøy for å få med seg Quart-festivalen for aller første gang. I den anledning har Sten Olav like gjerne lakkert Mercedesen sin med vennegjengens navn og portretter på dørene, og et gigantisk peace-merke på panseret.

- Vi kom først og fremst for å høre Mars Volta, men så ble jo de syke da, sier han.

- Gjorde vi det? spør André Lilland.

<strong><b>MAKS INNSATS:</strong></b> De leker ikke festival, gutta fra Karmøy. Sten Olav Simensen har like gjerne malt hele bilen sin til festivalen. - Den skal gjennom EU-kontroll snart. Det spørs om det går med den gulfargen på panseret, spøker Sten Olav. Foto: Eirik H. Urke
MAKS INNSATS: De leker ikke festival, gutta fra Karmøy. Sten Olav Simensen har like gjerne malt hele bilen sin til festivalen. - Den skal gjennom EU-kontroll snart. Det spørs om det går med den gulfargen på panseret, spøker Sten Olav. Foto: Eirik H. Urke Vis mer

- Ja, og nå gleder vi oss til Audioslave i stedet, ler Sten Olav.

Et telt i bakken

I bakken nedenfor de glade guttene er to barndomsvenninner i ferd med å sette opp teltet sitt. Karen Engeland (16) bor i Kristiansand og har vært på Quarten to ganger før, mens Kari Bøhle (17) fra Tønsberg er på festivalen for første gang.

- Det er liksom en del av festivalfølelsen å bo i telt, da, svarer Kari når vi lurer på hvorfor de ikke camper hjemme hos Karen i stedet for det som kan bli en gjørmete campingplass.

I tillegg syns vi teltet ser litt lite ut for to.

- Vi har vært og testa teltet, og det fungerer helt fint, sier Kari, men innrømmer at hun ikke tenkte at det kunne bli ekstra vått å sette det opp i bunnen av bakken.

- Vi ville jo ikke ligge i bakken da, sier hun, mens Karen ler.

- Jeg tror det blir gøy jeg. Jeg pleier å ha det gøy uansett hvor jeg er, fortsetter hun.

Et tomt telt

På bakketoppen like over Kari og Karen holder 10 gutter fra Sandnes hus. Skjønt, huset deres er bare et skall av teltstenger med duken liggende ved siden av.

- Det teltet er den største skuffelsen jeg har hatt, sier telteieren da Dagbladet.no lurer på hva som har skjedd.

Sandnesgutta kom i går de også, og i løpet av den regntunge natta samlet duken så mye vann at hele byggverket kollapset. Så da sitter de i partyteltet sitt i stedet.

- Skriv at vaktene her er kjempegreie, sier de i kor.

- I natt ble vi nesten tatt for fyllekjøring, uten å ha kjørt bilen. Den gikk på tomgang for å lade batteriet, men det var visst ikke lov. Han ene vakten sa han skulle anmelde oss, forteller gutta.

- Så skriv at vaktene er kjempegreie, gjentar de.

Vi lurer på hvor de skal sove.

- Det er god plass bak i Volvoen, ler de.

- Til alle 10?

- Nei, men damene kommer jo i kveld, gliser de.

På vei ut av festivalcampen ser vi et partytelt fly gjennom lufta. Teltpluggene var visst ikke helt i form. Det spørs om ikke damejakta ble intensivert allerede da.

PÅ BAR BAKKE: Gutta fra Sandnes har ikke lenger telt. Og er skuffa. Noen minutter etter at dette bildet ble tatt ble nok skuffelsen enda større da det provisoriske partyteltet deres blåste av sted også.
GLEDER SEG TIL CAMPINGLIVET: - Det er liksom en del av festivalfølelsen, det, sier Kari Bøhle og Karen Engeland idet de slår opp teltet i bunnen av festivalcampbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer