Den stygge hjerteknuseren

For enkelte hundeeiere har stamtavla alt å si, men så finnes det folk som leier rundt på de rareste skapninger, fullstendig henført.

Brad Pitt er navnet på kjæledeggen i Tove Nilsens bok «Stygge hunders forening». En blanding av mops og noe man ikke vet, opplyser eieren, mens skeptiske observatører foreslår at dette «noe annet» kan ha vært en grevling. «Skapningen minnet om en gris. Den hadde lysebrun bust, underbitt, kulerunde øyne, stri pannelugg og ører som sto rett ut.»

Mens onkel Hans opereres for snorking, skal niese Mona passe dette dyret. Fra et lite begeistret utgangspunkt blir forelskelsen snart et faktum. Særlig når lille fete Brad Pitt blir borte, viser Mona at hun har hjertet på rett plass. Uventet og helhjertet hjelp fra Espen i b-klassen gjør det ekstra spennende.

Dette er en fornøyelig og særdeles velskrevet barnebok fra Tove Nilsens hånd. Historien flyter lett, befolket av en håndfull mennesker man blir godt kjent med. Ja, menneskene er nå én ting. Det er jo tassen på fire som stjeler mye av showet. Riktignok er han fraværende i store deler av boka. Men nettopp fordi han er så inderlig savnet, lever leserne med i bekymringen og fortvilelsen over hva som kan ha skjedd med den lille stygge hunden.