21 ELLER 36 ÅR? MyAnna Buring har vært fornøyd med at alderen hennes har vært en hemmelighet. Foto: STELLA PICTURES
21 ELLER 36 ÅR? MyAnna Buring har vært fornøyd med at alderen hennes har vært en hemmelighet. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Den svenske «Downton Abbey»-stjerna klarte å bløffe med alderen

Fram til nå.

(Dagbladet): Den svenske skuespilleren MyAnna Buring, som blant annet har vært å se i rollen som Edna Braithwaite i «Downton Abbey» har til nå klart å holde alderen sin skjult fra media.

I et intervju med det britiske magasinet Radio Times har hun tidligere fortalt at hun ikke har villet avsløre hvor gammel hun er fordi hun er redd for å ikke få jobb.

- Det er jo ikke så vanskelig å finne ut, egentlig, men det begynte for et par år siden da jeg så at alderen min varierte mellom å være alt fra 21 til 36 år i media. Uansett hvilken artikkel man leste, så var aldri alderen min riktig. Det passet meg veldig fint. Jeg vil ikke bli plassert i en bås på grunn av alderen min, sier hun til Aftonbladet.

- Aldri løyet På skuespillerens IMDB- og Wikipedia-profil har det stått at hun er 28 år. Det stemmer ikke.

- Jeg har aldri løyet om alderen min. Det er riktig at det står en alder på IMDB som ikke er riktig, men det er ikke jeg som har skrevet den, sier Buring.

Når Aftonbladet spør henne om hvor gammel hun egentlig er, bryter hun ut i latter og nekter å svare. Men siden personnummer er offentlige opplysninger i Sverige, var svaret bare en telefon til det svenske folkeregisteret unna.

De opplyser om at Buring er født den 22. september 1979. Det vil si at hun er 33 år gammel.

Sverige i ryggmargen Skuespilleren flyttet til Storbritannia i 1997, da hun var 18 år. Siden har hun blant annet også spilt i de to siste «Twilight»-filmene. For tiden er hun altså med i suksesserien «Downton Abbey», såvel som de britiske seriene «The Poison Tree» og «Ripper Street»

- Jeg har alltid beholdt mitt svenske statsborgerskap og jeg har Sverige i ryggmargen. Mine foreldre er jo svenske og jeg har min familie i Sverige, men jeg har alltid jobbet med amerikanske- og britiske filmproduksjoner, så jeg føler meg nok som en engelsk skuespiller. Men selv om London er mitt hjem, så skulle jeg gjerne ønske å jobbe i Sverige, sier Buring til Aftonbladet.