Den svenske partilederen Stefan Löfven måtte stå på en pall i SVT-debatt

Det likte han dårlig.

(Dagbladet): Det er en knapp uke igjen til valget i Sverige, og i går stilte statsministerkandidatene Fredrik Reinfeldt (Moderaterna) og Stefan Löfven (Socialdemokraterna) til partilederdebatt på SVT.

Skolepolitikk, arbeidspolitikk og miljø var blant de sentrale temaene i debatten, men seerne så ut til å være opptatt av noe helt annet, skriver Expressen.  

Stefan Löfven sto nemlig på en liten pall under sendingen, for å utjevne høydeforskjellen mellom de to partilederne.

Seerne moret seg Pallen var godt synlig på tv-skjermen under store deler av debatten, og ble kommentert hyppig i sosiale medier.

Flere moret seg på Löfvens bekostning, og ifølge Aftonbladet skal han ha likt det svært dårlig.

Han skal ha omtalt det som «helt for jævlig» da han gikk ut av studio. Til Expressen sa han at SVT ikke hadde forhørt seg med ham før de ga ham pallen å stå på.

- Det får du spørre SVT om, sa han til Expressen etter sendingen.

- Ikke uvanlig Programsjefen i SVT sier til Aftonbladet at det slett ikke er uvanlig å bruke en slik pall i tv-produksjoner, og at den ikke alltid er skjult. 

- Gjester må ofte stå på slike paller dersom det er høydeforskjeller. Det er fordi bildene skal bli finere, og for å unngå at kameraene må flyttes opp og ned hele tiden.Vi har gjort det tidligere og har planer om å gjøre det igjen i den siste debatten på fredag, sier hun og fortsetter:

- Vi kunne så klart informert om det, men vi er så vant til at politikere kjenner til produksjonsforholdene som skal til for å lage bra tv-bilder.