KOMMENTARER

Helgekommentaren: Aage Borchgrevink

Den syke rosen trenger
en Humlesnurr

Bare de unge velgerne kan gi Arbeiderpartiet ny oppdrift. Skal de nås, må partiet dyrke sine grå hår.

Illustrasjon: Flu Hartberg
Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Valget er over og for politikerne er tiden inne til å tenke nytt. Sylvi Listhaug er blitt snill igjen og vil «stå sammen mot rasisme og ekstremisme». På den nasjonale integreringskonferansen trakk hun frem dødstrusler mot en 17-årig AUF-er fra Grorud som var så uheldig å være på TV valgnatta.

«Hadde jeg vært moren hans hadde jeg også grått,» sa Listhaug.

Det er tydelig hvem som er landsmødrene for tiden – de er kledd i blått. Det er lenge siden Gro. Arbeiderpartiets monopol på å løfte frem kvinner tilhører fortiden. Snart er det her som i Tyskland, der konservative Angela Merkel er kjent som «Mutti» – mamma.

Trøstens ord fra integreringsministeren varmet sikkert både i AUF og moderpartiet etter en svart september. I ruinene av Arbeiderpartiets førerbunker er spørsmålene nå: Hvordan komme seg tilbake i sentrum av norsk politikk? Hva brast så høyt? Og hvordan rehabilitere Super-Jonas?

Den store frykten er at ørnen blant norske partier har landet, slik den sosialdemokratiske dominansen er brutt i store deler av Europa. I år 2000 var Stoltenberg statsminister og sosialdemokratiske søsterpartier hadde makten i to tredjedeler av EUs stater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer