«Den syngende frk. detektiv og mysteriet på Grevly»

- Det skal mer til enn noen skrubbsår fra London og skifteretten for å drepe våre musikalgener, sier Ingrid Bjørnov. I dag reiser hun til Frankrike og Benedicte Adrian for å fullføre en ny musikal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Den syngende frk. detektiv og mysteriet på Grevly» er tittelen på musikalen som får premiere i Fredrikstad 3. juli. Krimekspert Nils Nordberg har utformet et synopsis sammen med forfatter Klaus Hagerup, som deretter skrev manus.

Nå er det Bjørnov og Adrians tur. I Provence i Sør-Frankrike skal resten av musikken lages.

- Hittil har vi sittet hver for oss. Vi jobber alltid på denne måten. Nå skal jeg reise ned og se om vi har skrevet på samme musikal, sier Bjørnov med en latter.

Hopper i tid

«Den syngende frk. detektiv og mysteriet på Grevly» er et ekte kriminalmysterium med en logisk, men overraskende slutt.

- Det legges ut nok ledetråder til at publikum kan løse gåten hvis de virkelig legger hodene i bløt. Alle publikummerne blir selvsagt oppfordret til å holde på hemmeligheten etterpå, forteller Klaus Hagerup.

- Dette er krim, komedie og musikal på en gang, og alle sjangrene blir tatt på alvor. Intrigen er litt Agatha Christie-aktig, sier Nils Nordberg.

Forestillingen handler om Nina Dahl som har dilla på frøken detektiv. Hennes far Karsten er advokat og bobestyrer for godset Grevly, hvor et mysterium skjedde for 50 år siden i et rom som har vært låst siden. Sammen med venninnen Berit stjeler Nina nøklene til godset av faren og begir seg dit for å finne ut hva som skjedde. Idet de går gjennom døra, hopper tida tilbake til 1951, Nina er blitt Nancy Drew og Berit venninnen Bess.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer