BIG SURPRISE: Den skrinlagte tredje filmen i «Sex og singelliv»-trilogien, basert på serien med samme navn, ville tatt liv av en sentral karakter. Foto: NTB Scanpix.
BIG SURPRISE: Den skrinlagte tredje filmen i «Sex og singelliv»-trilogien, basert på serien med samme navn, ville tatt liv av en sentral karakter. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Den tredje «Sex og singelliv»-filmen planla å ta livet av Mr. Big

- Jeg hata de corny greiene.

HBOs «Sex og singelliv» har produsert overskrifter siden den første gang rullet over TV-skjermene i 1998. I 2008 kom den første filmatiseringen av serien, tett etterfulgt av en oppfølger to år seinere.

Høsten 2017 skulle produksjonen av den siste filmen i den planlagte trilogien ha startet. Prosjektet ble imidlertid skrinlagt da skuespiller Kim Cattrall takket nei til å gjenta rollen som den frisinnede PR-agenten Samantha Jones.

Nå kan skuffede fans trøste seg - eller gremme seg over - mulige avsløringer om det skrinlagte prosjektet.

I en tredelt spesialepisode av James Andrew Millers podkast «Origins», kom det fram at Cattralls avslag kan ha vært knyttet til en sentral figurs død tidlig i filmen. Dette melder The Guardian.

- Kilder nærme Kim tror manuset hadde lite å tilby karakteren Samantha, sier Miller.

- De peker på en scene tidlig i filmen, der Mr. Big dør av et hjerteinfarkt i dusjen, og at resten av filmen hovedsakelig handler om hvordan Carrie takler sorgen, heller enn vennskapet mellom de fire kvinnene.

- En diva

Ifølge The Telegraph hadde Cattrall tidlig gitt tydelig uttrykk for at hun ikke var interessert i å spille i flere filmer i «Sex og singelliv»-universet, og manuset, som etter sigende skal ha gitt henne en mindre rolle enn i tidligere filmer, skal ha vært spikeren i kista.

Avslaget førte tilsynelatende til uvennskap mellom skuespillerne - som ifølge Cattrall aldri var venner i utgangspunktet.

Ifølge The Daily Mail satte også Cattrall økonomiske betingelser for en eventuell reprise av rollen som Samantha - blant annet at Warner Bros. produserte andre prosjekter hun var involvert i.

Piers Morgans talkshow «Life stories» avviste Cattrall dette, samt påstander om at hun hadde «oppført seg som en diva» under forhandlingene om den planlagte filmen.

- Det handler ikke om mer penger, flere scener eller om noe sånt. Det handler om å sette punktum for et kapittel og starte et nytt. Jeg er 61 år, og det er på tide, sa hun.

- Corny

Chris Noth, som spiller John James «Mr. Big» Preston, var også til stede i Millers studio. Der fortalte han ifølge The Guardian at han ikke hadde lest manuset, men at vendingen ikke hadde bydd ham imot. Han avslørte også at det var deler av de foregående filmene han ikke var spesielt begeistret for. Spesielt mislikte han en scene på slutten av den første filmen, der Mr. Big frir til Carrie i et skap han har bygget for skoene hennes.

- Mulig jeg er kynisk, men jeg hata de corny greiene.

Cynthia Nixon (51), som spilte advokaten Miranda Hobbes i serien og filmene, reagerte også på frieriet i skoskapet.

- For meg ble det et antiklimaks da jeg så scenen om Carrie som fikk sin rike, suksessfulle mann til å bygge et klesskap for henne. Jeg tenkte: Wow, det er virkelig ikke det man elsker ved denne serien, er det? For det var virkelig ikke det serien handlet om, sa hun ifølge The Independent på The Wendy Williams Show.