KOMMENTARER

USA:

Den tysk-skotsk-amerikanske Trump bør legge seg langflat

Den amerikanske presidenten, med innvandrerbakgrunn og innvandrerkone, ber kongresskvinner med innvandrerbakgrunn om å slutte og kritisere USA - «eller dra tilbake dit de kom fra».

Stopp: Den amerikanske presidenten mener innvandrere bør avstå fra å kritisere USA - eller «reise hjem». Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB scanpix
Stopp: Den amerikanske presidenten mener innvandrere bør avstå fra å kritisere USA - eller «reise hjem». Foto: Mandel Ngan / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

I en tråd på mikrobloggen Twitter spør president Donald Trump seg om hvorfor ikke kongresskvinner med innvandrerbakgrunn drar tilbake dit de kom fra, framfor å kritisere USA - «den største og mektigste nasjonen i verden.»

Hvis Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley og Ilhan Omar, demokratene Trump trolig siktet til, har et ønske om å forbedre noe, bør de, ifølge presidenten, ta fatt på arbeidet i «de totalt ødelagte og kriminalitetsgjennomsyrede stedene» de har sine røtter i.

USA håndterer han selv.

Det er både tragisk og komisk at den amerikanske presidenten, med innvandrermor og besteforeldre, innvandrerkone, og innvandrerbarn, ber kongresskvinner med innvandrerbakgrunn om å «dra tilbake dit de kom fra». Enten ser han ikke ironien, eller så er noen innvandrere mer verdige enn andre til å gå på jobb for De forente stater.

Like grunn er Trumps kritikk av folk som kritiserer USA. Vi snakker tross alt om mannen hvis slagord er «Make America Great Again.» En større kritisk bemerkning av en supermakt er det vel knapt mulig å komme med.

Flere tolker Trumps uttalelse som rasistisk motivert. Nancy Pelosi, leder i Representantenes Hus, mener Trump forsøker å «gjøre USA hvitt igjen.» Bernie Sanders mener twittermeldingene er et godt eksempel på hvorfor han kaller presidenten rasist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer