DEBATT

Debatt: Globale utfordringer

Den ubekvemme ulikheten

I stedet for å ta tak i den ekstreme ulikheten på alvor, velger verdens ledere å stikke hodet dypere ned i ostefonduen.

PRIVATE FLY OG HELIKOPTERE: Bill Gates går ombord i et helikopter i Zurick, på vei til World Economic Forum (WEF) i Davos, Sveits forrige tirsdag. Verdens næringslivsledere og politikere ankom i privatfly, bodde på luksushoteller og betalte over en halv million i deltakeravgift. Tema for konferansen var «Globalisering 4.0». Foto: Credit: EPA / NTB Scanpix
PRIVATE FLY OG HELIKOPTERE: Bill Gates går ombord i et helikopter i Zurick, på vei til World Economic Forum (WEF) i Davos, Sveits forrige tirsdag. Verdens næringslivsledere og politikere ankom i privatfly, bodde på luksushoteller og betalte over en halv million i deltakeravgift. Tema for konferansen var «Globalisering 4.0». Foto: Credit: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Like sikkert som at verdenseliten møtes i det sveitsiske fjellbyen Davos for å diskutere globale utfordringer er det at hjelpeorganisasjonen Oxfam kommer med sin årlige ulikhetsrapport. I år slår den fast det hårreisende faktum at 26 superrike mennesker eier like mye som de 3.8 milliarder fattigste i verden, det vil si halvparten av jordas befolkning.

Kritikere hevder Oxfam er ideologisk besatt av å kritisere de rike, og at rapporten ikke holder mål metodisk. Organisasjoner må tåle at tallene de bruker studeres og kritiseres. Sannsynligvis er tallet 26 overdrevet, og Oxfam kunne vært tydeligere på at de 3.8 milliarder fattige faktisk er litt mindre fattige enn før. Oxfam har imidlertid svart godt på kritikken og vært åpne om både metoden og dens mangler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer