Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny tegner med nytt seriealbum:

Den udødelige, ensomme cowboyen Lucky Luke er tilbake

Wandrups utvalgte: Slutter å røyke, men hvorfor?

TAR OPP ARVEN: Matthieu Bonhomme er mesteren bak det nye Lucky Luke-albumet.
TAR OPP ARVEN: Matthieu Bonhomme er mesteren bak det nye Lucky Luke-albumet. Vis mer

TEGNESERIE: Mannen som trekker fortere enn sin egen skygge, Lucky Luke, er tilbake. Tegneren Matthieu Bonhomme (44) fikk oppfylt en gammel drøm da han ble bedt om å tegne og skrive en hyllest til sin «barndomsvenn og reisekamerat», opprinnelig skapt av Maurice de Bevere (1923–2001) alias Morris.

Det nye albumet, «Mannen som skjøt Lucky Luke», er nummer 76 i den norske serien. Tittelen er åpenbart tatt etter John Ford-filmen «Mannen som skjøt Liberty Valance» (1962), og teksten inneholder uttrykk som dette: «Det er ikke bare å drepe en mann, småen. Du tar fra ham alt han har, og alt han ville få.» Hentet fra? Ganske riktig, Clint Eastwoods mesterverk «Unforgiven» (1992).

Tittelen på det nye heftet henviser til en klassisk John Ford-western med John Wayne, James Stewart og Lee Marvin.
Tittelen på det nye heftet henviser til en klassisk John Ford-western med John Wayne, James Stewart og Lee Marvin. Vis mer

Det flott utførte heftet har en mørkere stil enn vanlig. Bonhomme er kjent for en rekke serier, blant andre «Texas Cowboys». Lucky Luke-serien ble i januar i år prisbelønt på tegneseriefestivalen i d'Angoulême. Vi får referanser til autentiske figurer som Doc Holiday, Ville Bill Hickok og Charlie Hutter. Den unge tegneren har også lagt inn en hilsen fra seg til Morris - på kirkegården i gullgraverbyen Froggy.

Dessuten handler serien mye om tobakk. Nå vet vi hvorfor Lucky Luke sluttet å røyke. Han hadde ikke noe valg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media