«Idol»

Den ukjente «Idol»-castingen: Philip (21) fikk spesialbehandling

Talentprogrammet «Idol» oppsøker talenter som loses inn i programmet. - Det gjorde jo at jeg slapp litt kø, sier deltaker.

PRIVILEGERT: Philip Rustad (21) gikk ut av konkurransen i andre finalerunde. Han er strålende fornøyd med behandlingen han fikk av produksjonsselskapet. Foto: TV 2
PRIVILEGERT: Philip Rustad (21) gikk ut av konkurransen i andre finalerunde. Han er strålende fornøyd med behandlingen han fikk av produksjonsselskapet. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De hadde sett et klipp av meg som sang på Instagram, så da spurte de om jeg kunne komme innom kontoret litt tidligere og lage en plan, sier Philip Andreas Rustad (21).

Han kom på niendeplass i talentprogrammet «Idol» på TV 2 i høst, og omtaler det som en «ekstremt bra opplevelse», fra start til slutt. Produksjonsselskapet Fremantle, som produserer programmet, sørget for det.

Rustad skryter av behandlingen han fikk på vei inn i programmet. Han sto aldri i en milelang kø utenfor auditionlokalene, slik man ser på TV.

For selv om han sendte inn skriftlig søknad som alle andre, endte han opp med spesialbehandling. Rustad ble gjenstand for såkalt «oppsøkende casting».

- Jeg vil anslå at mellom 20 og 30 prosent av deltakerne blir oppsøkt på forhånd, sier Petter Testmann-Koch, administrerende direktør i Fremantle.

Leter land og strand

Oppsøkende casting har vært praksis helt siden «Idol» gikk på lufta i Norge for første gang i 2003, forteller Testmann-Koch.

- For å sikre et mangfold, både det når det gjelder talent, kjønn, geografi og alder, leter vi rundt omkring i landet. Det er ingen fasit på hvordan vi finner uoppdaget talent. Det er bare å være kreativ, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer