Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Den ultimate nerdefilmen?

Tegneserievold og saftig språk i «Kick-Ass».

||| De siste årene har flere av de store amerikanske actiontitlene vært filmatiseringer av Marvel-tegneserier, mens skrekkelig mange komedier har handlet om sosialt mistilpassede, unge menn.

Nå kommer det en actionkomedie, basert på en tegneserie, om sosialt mistilpassede unge menn.

For noen timer siden slapp Marv Films den første traileren til «Kick-Ass», filmatiseringen av tegneserien ved samme navn. Denne handler om en venneløs tegneseriefan (spilt av Dave Lizewski), som bestemmer seg for å bli superhelt i det virkelige liv.

Snart får han hjelp av en lovløs superhelt, spilt av Nicolas Cage, og hans datter Hit Girl, som jobber for å bekjempe en lokal narkobaron.

Ved kjapp gjennomlesning av plottdetaljene er det kanskje lett å bli skeptisk, men rapporter fra forhåndsvisninger tyder på at filmen har blitt svært vellykket.

Til tross for at traileren er relativt snill inneholder tegneserieversjonen en god del vold og saftig språk, og regissør Matthew Vaughn har lovet at filmen ikke vil bli mye snillere. I USA har den fått 17-årsgrense.

Premiere i USA blir 16. april til neste år.

Trivia:

• Rollen som Red Mist bekles av Christopher Mintz-Plasse, supernerd også kjent som McLovin fra «Superbad»

• Sangen du hører gjennom siste halvdel av traileren er «Bad Reputation» av Joan Jett and the Blackhearts. Dette var også kjenningsmelodien til tv-serien «Freaks and Geeks».

BLODIG: Tegneserieversjonen er ganske kraftig kost, og filmversjonen vil ikke bli noe snillere, ifølge regissøren.
BLODIG: Tegneserieversjonen er ganske kraftig kost, og filmversjonen vil ikke bli noe snillere, ifølge regissøren. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media