Den umulige konkurrenten NRK

I nyhetsmarkedet konkurrerer nå en rik statskanal med stadig fattigere aviser, med stadig mindre redaksjonelle ressurser.

NY SJEF, NY STRATEGI: Denne uka tok Espen Egil Hansen over sjefredaktørstolen i Aftenposten, og avisa ble betalingsavis på nett. Men den store utfordringen blir å få nettabonnentene til faktisk å bruke det digitale tilbudet mer. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
NY SJEF, NY STRATEGI: Denne uka tok Espen Egil Hansen over sjefredaktørstolen i Aftenposten, og avisa ble betalingsavis på nett. Men den store utfordringen blir å få nettabonnentene til faktisk å bruke det digitale tilbudet mer. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MEDIEKOM: Det er nok fortsatt bare de aller mest mørkeblå kommentarfelt-aktivistene som ville finne på å kalle Dagbladets konkurrent Aftenposten for revolusjonær, men denne uka skjedde noe revolusjonerende med Aftenposten. Avisa låste porten på nett.

Det revolusjonære budskap har spredd seg fra Fædrelandsvennen: Vil du lese avisa, får du vær så god betale for den. En liten glugge har Aftenposten beholdt åpen. Gjennom den kan du fiske ut åtte artikler gratis i uka før luka smeller igjen.

Det finnes også en dirk til låsen: Gidder du å slette cookies med jevne mellomrom, nullstiller du tellinga og kan lese gratis videre. Schibsted regner med at de færreste orker. Vil du lese mer på vanlig vis, må du betale mellom 2388 kroner og 4308 kroner i året (henholdsvis 199 og 359 kroner i måneden). Det laveste beløpet er for de heldigitale blant oss: Åpen tilgang for hele familien på alle digitale plattformer, men ingen papir-avis.

For hundre kroner ekstra i måneden får du papiravisa hjem fire dager i uka, fra torsdag til og med søndag. For seksti kroner mer enn det igjen kjøper du full pakke. Da leverer de papiravisa mandag, tirsdag og onsdag også. Det digitale abonnementet er altså litt billigere enn NRK-lisensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer