Livet som statsråd

Den umulige lederjobben

I statsrådsposisjonen kolliderer politikkens krav om djerve mål og velgerbegeistring med trauste kompromisser og en saus av store og små saker. Alt i et heseblesende tempo. Få – om noen – lederjobber er så komplekse.

<strong>15 STATSRÅDER:</strong> Gudmund Hernes er en av 15 tidligere og en sittende statsråd som er intervjuet i i boka «Politisk lederskap – beretninger fra statsrådskontorene». Bakgrunnen for intervjuene er at en person i statsrådsrollen skal innfri mange og til dels motstridende krav. Foto: NTB Scanpix.
15 STATSRÅDER: Gudmund Hernes er en av 15 tidligere og en sittende statsråd som er intervjuet i i boka «Politisk lederskap – beretninger fra statsrådskontorene». Bakgrunnen for intervjuene er at en person i statsrådsrollen skal innfri mange og til dels motstridende krav. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Demokrati er institusjoner, legitim maktbruk og prinsipper. Men demokrati er også mennesker. Posisjonene i dette systemet skal bekles av kvinner og menn. De forvalter makt på vegne av mennesker. Politikerne er våre representanter. De skal frambringe resultater, innfri løfter. Helst før neste valg. De skal vinne vår tillit og forstå oss. Og når det virkelig gjelder, da skal de lede oss.

Du kan nå betale med

HØSSTTILBUD 40% RABATT

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

40% RABATT

1 MÅNED

59 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

40% RABATT

3 MÅNEDER

149 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer