Anmeldelse: «Märtha» på TV 2

Den umulige prinsessen

«Märtha» er en forspilt mulighet til å diskutere spørsmål som angår langt flere enn hovedpersonen selv.

DOKUSERIE: Märtha Louise og døtrene Leah Isadora og Maud Angelica i dokumentarserien «Märtha». Foto: TV 2
DOKUSERIE: Märtha Louise og døtrene Leah Isadora og Maud Angelica i dokumentarserien «Märtha». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

«Alle drømte når de var små om å være prinsesse. At en dag kom de ekte foreldrene og hentet dem, og så var det kongen og dronningen. Jeg hadde jo helt motsatt drøm - jeg drømte om at det var noen helt vanlige foreldre som en dag kom, fra en helt vanlig familie.»

Slik åpner første episode av «Märtha», og her finner vi den røde tråden i dokuserien, som har premiere på TV 2 i kveld.

Den følger prinsesse Märtha Louise og barna gjennom det spesielle fjoråret, som starter på tragisk vis med begravelsen til eksmannen Ari Behn, og fortsetter med corona-lockdown og påfølgende avstandsforhold til kjæresten Durek. Innimellom kommer kunstutstilling til ære for Ari, arbeid med gründerbedriften Hest360, ridestevner med yngstedatter, og diverse offentlige opptredener, både for Märtha selv og de to eldste døtrene.

Märtha litt privat

I klassisk dokuseriestil blir vi invitert litt, men ikke veldig langt bak fasaden. Det er mange bilturer på vei til intervjuer og lignende, men de aller fleste scenene er utvidelser av settinger der familien allerede har invitert offentligheten inn. I dette kontrastrike krysningspunktet mellom glam og hverdagsliv ligger da også appellen til serien. Vi får et bittelite innblikk i hvem de er på privaten, hva de tøyser med seg imellom, og hva de stresser med før intervjuer og sceneopptredener. Det er koselig. Vi får se Märtha som møkker ut av hestebåsen, og som fniser når gardisten i vaktbua utenfor slottet ikke gjenkjenner henne. Det er artig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer