Den unge gamle

Fin pomp, litt prakt og noen skrekkelige coverlåter.

CD: Det er kanskje ikke annet å regne med enn et visst «Idol»-preg når manageren din heter Jan Fredrik Karlsen og han har sendt deg i studio for å lage debutplate med Idol-artistenes husprodusent Jørn Dahl.

«Norske talenter»-vinneren Erlend Bratland kommer likevel hederligere ut enn mange av Idol-artistene som har vært gjennom Dahl-kverna tidligere. Kanskje fordi hans visuelle utstråling i liten grad samsvarer med hans fine, men tradisjonelle pomppopstemme. Han har for eksempel blitt tildelt en sound - svulmende men ikke for svulmende, kraftfull men ikke for hard balladestil - som står bra til denne stemmen. Og det nyskrevne materialet til Dahl og Laila Samuelsen er tilforlatelig nok.

Coverlåtutvalget, eller snarere gjennomføringen, er derimot under enhver kritikk. Nirvanas «Heart-Shaped Box» (det er vel ment å være emo-alibiet her) og Joni Mitchells «River» er kanskje smarte og smakfulle valg i seg selv, men her viser ikke Bratland seg fram som noe mer enn en helt ordinær, lett patosdreven tolker. Og da blir arrangementsomgivelsene svulstige der de burde trukket seg tilbake. Særlig Nirvana-låten mister sin kraft, ubehag og karisma i kombinasjonen med et litt krampedramatisk arrangement. «River», Cyndi Laupers «True Colors» og Peter Gabriels «Here Comes The Flood» reduseres til komatøs voksenpopvellyd. Og akkurat det har vi mer enn nok av her i landet fra før.

Bratland framstår i det store og hele som en sympatisk sanger og en god gutt på denne debuten, men framstår også som uferdig og litt personlighetsløs - begge deler helt vanlige debutantbarnesykdommer. Her er et talent med stort utviklingspotensial. Måtte det forvaltes vel.

SVULMENDE: Sympatisk, men uferdig og litt personlighetsløst debutplate fra Erlend Bratland, mener vår anmelder.
SVULMENDE: Sympatisk, men uferdig og litt personlighetsløst debutplate fra Erlend Bratland, mener vår anmelder. Vis mer
Den unge gamle