Den unorske prostitusjonen

De nigerianske prostituerte solgte sex på feil måte, derfor grep det norske samfunnet inn.

May-Len Skilbrei,

Forsker ved Fafo i et

debattinnlegg i Dagbladet

«Uansett hvordan man lever er man like mye verdt. Disse jentene/damene er fanget i en forferdelig hverdag, og det norske samfunnet tråkker dem enda lenger ned.

Lasse«Noe jeg finner finurlig er at det ikke snakkes noe særlig om kvinner som kjøper sex. Dette er et marked som har eksistert like lenge som salget til menn, men som tydeligvis er akseptert og noe man ikke våger røre ved.

Drittlei«At politiet så nidkjært gjør hva de kan for å ta sexkjøperne, er overraskende. Er det virkelig sexkjøperne som er den store, truende kriminelle i Norge i dag?

Harald«Det gir penger i kassa. Det er primærårsak til politiets engasjement. Dessuten er en horekundene snille. De truer ikke og slår ikke politiet.

Sannheten«I mellomtiden har politiet «satt inn store ressurser». Det gjør politiet alltid når det er lover rettet mot de svakeste. Å jage prostituerte, dopvrak eller mørkhudede tenåringer som selger hasj, er så lett at selv de mest kørka politifolkene klarer å pågripe en lovbryter og oppklare en forbrytelse. De mer alvorlige sakene som mafiavirksomhet, menneskesmugling og økonomisk kriminalitet klarer de ikke.

Ebony