KOMMENTARER

Den ustoppelige sinnekatalysatoren

Ved å bryte alle regler og tale Roma midt i mot seirer Donald Trump på alle fronter i den republikanske nominasjonskampen.

SINT: Ved å utnytte sinnet i store deler av den amerikanske befolkningen, er Donald Trump på full fart til å vinne den republikanske presidentnominasjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SINT: Ved å utnytte sinnet i store deler av den amerikanske befolkningen, er Donald Trump på full fart til å vinne den republikanske presidentnominasjonen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS (Dagbladet): Valglokalene var knapt stengt før Trump ble utropt til den soleklare vinneren i republikanernes nominasjonsvalg i Sør-Carolina. Det skjer etter at den særdeles ukonvensjonelle kandidaten fortsetter å bryte de fleste konvensjonelle spillereglene i amerikansk politikk.

Med fare for å tråkke på svært ømme tær gikk han for eksempel hardt til angrep på tidligere president George W. Bush, som er svært populær i Sør-Carolina, for hans innsats etter 11. september. Og jammen klarte han ikke å havne i offentlig ordkrig med selveste paven for sin plan om å bygge en gigantisk mur på grensa mot Mexico. Jo drøyere og mer ekstreme uttalelser Trump kommer med, desto mer ser en del velgere ut til å stimle sammen rundt ham.

Med en kombinasjon av bombastisk sinne, demagogi og forenklinger er realitykjendisen og eiendomsmogulen i ferd med å brøyte seg vei til den republikanske nominasjonen uten at noen ser ut til å være i stand til å stoppe ham. Det skjer fordi han klarer å spille på en mektig nerve av frustrasjon. Mange, særlig lavt utdannete, hvite velgere, er møkk lei etablissementets politikk og mener Trump er mannen som klarer å formulere hva som er galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer