Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Den verste ideen jeg har hørt noen gang

App skal redde kjærligheten med automatiske tekstmeldinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny app, kalt Broapp, er utviklet for å kunne kommunisere oftere med kjæresten ved å sende automatiske tekstmeldinger.

Ideen oppsto da to australske menn i tyveårene jobbet lange dager sammen, og følte de ikke rakk å gi nok oppmerksomhet til kjærestene sine - for eksempel med hyggelige meldinger for å opprettholde hverdagsromantikken.

- Vi lagde først en demo-app kun til eget bruk, så mobilene våre kunne sende automatiske meldinger til kjærestene våre, som førte til korte samtaler som vi ikke kunne ha hatt i utgangspunktet. Etter å ha sett de gode resultatene, utvidet vi det til en større app, Broapp, sier Tom til Dagbladet via live-chaten på hjemmesiden deres. Han ønsker ikke å ha etternavnet sitt i avisa.

Iphone og Android Den skal ha skapt stor interesse.

- Det har vært helt vilt. Vi har fått enorm respons på Broapp. Nå jobber vi for å få til en Iphone-versjon, så alle kan automatisere deres kjærlighetsforhold, spøker Tom.

Appen koster ti kroner, og er rettet mot unge menn i parforhold hvor tekstmeldinger veksles jevnt mellom partene.

Når du har lastet ned appen, velger du partneren din fra kontaktlista, og kommer videre til en liste over forhåndsgenererte tekstmeldinger som du kan velge mellom, som sendes ut på de tidspunktene i de forskjellige ukedagene du selv ønsker.

Skal dere på kino på lørdag, kan du for eksempel lage noen meldinger om hvor mye du gleder deg til dette en uke i forveien, og la Broapp ta seg av resten når den tid kommer.

Appen er utstyrt med utspekulerte funksjoner, som for eksempel å registrere navnene på de forskjellige trådløse nettverkene på jobben din, hjemme hos kjæresten og hjemme hos deg selv.

Idiotsikkert Dette bremser aktiviteten på de automatiske meldingene, så det ikke kommer meldinger når man sover eller gjør ting sammen med kjæresten sin. Det gjør det også mulig å automatisere tekstmeldinger som utløses ved at du drar til eller fra hjemmet, eller jobben.

Og dersom du allerede har sendt en manuell melding til kjæresten din, skygger appen banen for en stund, og dropper å sende den automatiske meldingen som egentlig skulle sendes kort tid etter.

Selv mener Tom at det ikke ligger noe umoralsk bak det å benytte seg av Broapp, som foreløpig bare er ment for menn.

- Hvorfor utvikles den bare for menn?

- Vi er menn, og fikk stor respons på appen hovedsakelig fra menn. Da tenkte vi at det var der markedet for appen var, sier Tom.

- Elendig idé Samlivsterapeut Peder Kjøs synes ideen er helt absurd.

- Dette er den verste ideen jeg har hørt noen gang. Det høres ut som et utgangspunkt for en Donald-historie, noe som er utviklet av Petter-smart. Prinsippet med et forhold er overhodet ikke til stedet, hvor man skal ha nærhet med hverandre, sier han.

 Appen vil, ifølge Kjøs, gjøre mer skade enn glede.

- Dette vil ikke redde forholdet på noen som helst måte. Hvis ikke dette redder forholdet, er det ingenting som gjør det, for å si det sånn, sier han.

- Dersom den ene parten føler seg glemt, ville bruken av denne appen kun understreke poenget.

KJÆRLIGHETSERKLÆRINGER: Med Broapp skal det bli lettere å gi kjæresten oppmerksomhet, ifølge utviklerne av tjeneste. Samlivsekspert Peder Kjøs er ikke enig, og mener det er den verste ideen han har hørt om noensinne. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
KJÆRLIGHETSERKLÆRINGER: Med Broapp skal det bli lettere å gi kjæresten oppmerksomhet, ifølge utviklerne av tjeneste. Samlivsekspert Peder Kjøs er ikke enig, og mener det er den verste ideen han har hørt om noensinne. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!