Den virkelige «Politiskolen»

Glem dusinfilmene, for her kommer den virkelige «Politiskolen». I en dokumentarserie i tre deler følger et tv-team fra NRK1 de 250 politistudentene som sist vår gikk ut fra Politihøgskolen i Oslo.

NRK er det første tv-teamet som har filmet innsiden av et politiskolemiljø. Vi får en innsikt i studentenes skolehverdag og får høre om deres motivasjoner, forventninger og holdninger.

- De har alle forskjellig bakgrunn, men motivasjonen for å søke på Politihøgskolen er lik. De er alle spenningssøkende, sosialt innstilt og opptatt av forebyggende arbeid, sier programskaper Veslemøy Kjendsli.

3000 elever søkte på Politihøgskolen i 1995. Bare 253 i alderen 22 til 30 år klarte seg gjennom de strenge fysiske og psykiske opptakskravene. En fjerdedel av dem var jenter.

Serien følger en klasse fra skolestart høsten 1995 til avsluttende eksamen våren 1998. Vi blir nærmere kjent med studenter fra flere kanter av landet som i dag alle er ute i jobb. Politifolk utdanner seg ikke til arbeidsledighet!

Det første programmet gir et bilde av hva slags ungdom som søker Politihøgskolen og hva de tenker. Studentene som gikk ut i fjor er dessuten det første kullet som er utdannet etter den nye høysksolemodellen, som legger mer vekt på teori enn tidligere.

I det andre programmet, som sendes neste mandag, følger vi studentene i praksisperioden på ett år.