Halloween

Den virkelige skrekkhistorien bak fem horror-ikoner

De har skremt tusenvis av seere, men bak fiksjonen har de rot i virkelige hendelser.

HORROR: «Leatherface» fra «Motorsagmassakeren» er en av skrekkfilm-sjangerens største ikoner. Inspirasjonen bak er nesten like skremmende som karakteren. Foto: Bryanston Distributing Company / Vortex
HORROR: «Leatherface» fra «Motorsagmassakeren» er en av skrekkfilm-sjangerens største ikoner. Inspirasjonen bak er nesten like skremmende som karakteren. Foto: Bryanston Distributing Company / Vortex Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets skumleste dag, halloween, er forbi. Kilovis med godteri er fortært, gresskar har blitt ødelagt og kastet, og de modige har fått et gjensyn med sine skrekkfilm-favoritter. I den forbindelse er det på tide å besøke noen av sjangerens mest ikoniske mordere - og den hårreisende inspirasjonen bak.

Michael Myers

I disse dager ruller «Halloween» nok en gang over kinolerretet, så det er på sin plass å starte med den maskerte Michael Myers. Den ikoniske morderen ble presentert for publikum for første gang i 1978, og har siden inspirert flere klassikere. Deriblant «Fredag den 13», samt intet mindre enn ti oppfølgere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer