Den virtuelle tomteprisen stiger

Betal mye ekte penger for eiendommer som ikke finnes. I hvert fall ikke i denne virkeligheten.

(Dagbladet.no): Frister et idyllisk beliggende hus rett ved stranden? Eller en hytte på fjellet? Vel, nå kan du skaffe deg drømmetomten. Men det er en hake, drømmen eksisterer bare i den digitale virkeligheten.

Ditt andre liv

Det er dataspillet «Second Life» som får en rekke spillere til å bla opp penger for en virtuell tomt.

- Ideen om kjøp av eiendom og utvikle denne er berusende, sier Philip Rosedale, sjefen i Linden Labs, selskapet bak spillet, til CNN.

«Second Life» er et multiplayer-spill der du skal leve ditt andre liv. Her lager du en egen virkelighet der du kan tjene penger, passer helsa, betaler skatt og forholder deg til andre spillere.

Nykommerere får ofte en velkomstfest og tips om hvordan de skaffer seg et hjem, skriver CNN. «Second Life» har vært på markedet i et år, og i løpet av den tida har spillere laget et samfunn med butikker, organisasjoner og sosiale klubber.

Linden dollar

Sist desember åpnet Linden Labs for kjøp og salg av eiendom, og det startet et kappløp om tomtene etterhvert som flere ble tilgjengelige i takt med økt serverkapasitet.

Det viser seg at mange av spillerne blir virtuelle eiendomsmagnater av samme grunn som i den virkelige verden: De vil tjene penger.

- Jeg ønsker å kjøpe eiendom sammen med et par andre investorer og selge videre til nye spiller, sier en spiller under aliaset Merwin Marker til CNN.

Alle varer omsettes i enten Linden dollar eller amerikanske dollar, og en spiller driver nettstedet Gamingopenmarket.com der du kan veksle.

6500 kroner

Bruk av virkelige penger i en fantasiverden er for så vidt ikke noe nytt. På Ebay handles det eksempelvis med valuta fra spillet «Ultima Online», skriver CNN.

Det spesielle med «Second Life» er summene. Enkelte av tomtene går for litt under tusenlappen per mål. Det er en del penger for det mange vil kalle en fantasi, eller et pent bilde.

Og i vår la Linden ut den ultimate eiendommen de virtuelle boligintersserte. Pris? 6500 kroner på forhånd og drøye 800 kroner i månedsleie.